Hogyan válasszuk ki az ideális futópadot?

Egy megfelelő futópad birtokában az edzőterembe vagy a parkba sem kell elmennünk, ha formában szeretnénk maradni. A széles kínálat miatt azonban az első futópadunk megvásárlása előtt számtalan kérdés merülhet fel bennük. Az alábbiakban segítséget kaphat az ideális eszköz kiválasztásához.

 

Végsebesség

A futópad egyik legfontosabb jellemzője a végsebesség: az olcsóbb eszközöké 12, míg a prémium minőségűeké 24 km/h körül mozog. Kezdők számára az első is elegendő, de aki régebb óta sportol, és fejlődni szeretne, válasszon magasabb végsebességű gépet. A legolcsóbb, motor nélküli futópadok közül azonban nem érdemes válogatni, ugyanis az ezeken való edzés nem nyújt igazi élményt, hiszen a futófelületet nekünk kell hajtani.

Méret

Egy lakásban jóval kisebb futópad fér el, mint egy edzőteremben. Ám mivel egy nagyobb futópadon kényelmesebb az edzés, érdemes egy összecsukható változatot választani. A görgők segítségével a gép könnyedén arrébb helyezhető.

Önsúly

Az eszköz súlya és terhelhetősége is fontos: lehetőleg minél masszívabb, stabilabb legyen a szerkezet; ez többek közt a rázkódás szempontjából fontos. Erre fokozottan figyeljünk oda, ha a futópadot testesebb személy fogja használni.

Rugalmasság

A rugalmas futófelület elengedhetetlen, hiszen a futás egyébként is igénybe veszi a térdet és a bokát; a kemény felületre való érkezés pedig nem kíméli az ízületeket és az izmokat – épp ezért betonúton nem is ajánlott futni.

Dőlésszög

Ha szabadtéren edzve is előnyben részesítjük a változatos, dombos-völgyes terepet, érdemes olyan futópadot választanunk, amelyen változtathatjuk a dőlésszöget, és 10-15 százalékos emelkedőt is beállíthatunk. Ez történhet manuálisan vagy elektronikusan is. A magasabb kategóriájú futópadok komplett edzésprogramokat is tartalmaznak.

Pulzusmérés

A futópad egyik funkciója lehet a pulzusmérés is: érdemes alkalmaznunk ezt, ha egy bizonyos tartományban szeretnénk maradni futás közben, hogy hatékonyabbá tegyük az izmok formálását vagy a zsírégetést.

Az aktivsport.hu kínálatában számtalan márkájú és felszereltségű futópadot talál; a fentiek segítségével könnyebben rátalálhat az ideális „futótársára”.

unnamed.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr137114041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása