Kettlebellel a zsírpárnák ellen

A kettlebelles edzés egyre népszerűbb: a „füles golyókkal” végzett gyakorlatokkal valódi erőnlét szerezhető, nem pedig csak látványos izmok. Ennek oka, hogy az eszköz többek közt a gerinc környéki mélyizmokat, a hát, a csípő és a has izmait is megdolgoztatja, így növeli a törzs stabilitását.

unnamed_1_.jpg

A kettlebell orosz eredetű sporteszköz

A vas harangsúlynak is nevezett kettlebell egy tradicionális orosz öntöttvas súlyzó, amelyet az orosz katonák állóképességük, erejük és rugalmasságuk fejlesztésére használtak. Egy 1983-as kutatás is a sporteszköz hatékonyságát bizonyította. Az orosz kísérletben az alanyoknak négyféle gyakorlatot – 100 méteres futás, 1 kilométeres futás, helyből távolugrás, húzódzkodás – kellett elvégezniük. A csapat egyik fele kifejezetten ezeket gyakorolta, a másik fele pedig kettlebellel edzett. Az eredmények szerint a kettlebelles csapat jobban teljesített.

Már az eszköz tartásához is nagy erőkifejtés kell

A kettlebelles edzés más sportág kiegészítésére, de önmagában is végezhető, férfiak és nők számára egyaránt. Számtalan jótékony hatása van: az erő és az állóképesség növelése mellett az egyensúlyt és a munkakapacitást is fejleszti, valamint csökkenti a vérnyomást és a pulzust. Segít lefaragni a zsírpárnákat a testünkről, izmokat fejleszt, illetve aerob és anaerob hatást egyaránt kifejt a kettlebelles edzés. További előnye, hogy mivel az egykezes és kétkezes súlyzókkal ellentétben nem a középpontjában fogjuk meg az eszközt, már a tartásához is sokkal nagyobb erőkifejtés kell, és több izomcsoport dolgozik.

Otthon is edzhetünk kettlebellel

Az edzést edzőteremben, de akár otthon is folytathatjuk, ha elegendő hely áll a rendelkezésünkre, illetve van hozzá az edzettségünknek megfelelő tömegű súlyzónk. Az aktivsport.hu kínálatában a kezdők és a haladók is találnak maguknak ideális sporteszközt, a 4 kg-ostól a 28 kg-os súlyig.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr747120001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása