Korcsolyaválasztási ötletek

A legfontosabb szempont a felhasználás típusa és a használat gyakorisága. 

Nem mindegy, hogy műkorcsolyázásra, hokizásra, vagy hobbi célra szeretnéd használni a kiválasztott korcsolyát. Jellemzően mindegyik célra más korcsolyatípus létezik. 

 kori.jpg

 

Fő szempontok 

Sok edző a hokikorit ajánlja, mert az fogja masszívan a lábat, de azt sokan nem tudják, hogy ezek a korcsolyák béleletlenek, és a merevségük miatt nagyon kényelmetlenek. Hétvégi korcsolyázáshoz a legideálisabb az úgynevezett hobbi korcsolya, melyek nagyon kényelmes puha cipővel rendelkeznek, viszont az erős műanyag bokarögzítőnek köszönhetően nagyon stabilan tartják a lábat. Ezenkívül a gyerekek részére az állítható korcsolyák a legideálisabbak, mivel nem kell minden évben új korcsolyát vásárolni. 

 

Fűzős vagy csatos megoldás

A fűzős megoldás precízebb, mint a csatos rögzítés, mert jobban illeszkedik a lábra. A műanyag korcsolyák általában csatos kivitelben kaphatók, ezt inkább gyerekeknek és kezdők részére javasoljuk, mert egyszerűbb használatot biztosít. A szülők figyelmébe ajánlom a csatos változatot, melyen nem kell végigfűzni a gyerek lábán a korcsolyáját. Mindezek mellett a penge acélszerkezete az olcsóbb korcsolyáknál kevésbé strapabíró, gyorsabban kopik, de persze szezononkénti néhány alkalmas használatra megfelelőek ezek a típusok is.

Ha nem akarsz bosszankodni érdemes a korcsolyádhoz élvédőt és táskát is vásárolni, így könnyen megóvhatod és viheted a korcsolyádat. 

Az első használat előtt mindenképpen érdemes megéleztetni az újonnan vásárolt korcsolyát. Ezt a legtöbb pályán el is végeztetheted, de az első lépések megtételéhez akár szakmai segítséget is igényelhetsz.

És, amit még a figyelmedbe szeretnék ajánlani, az a 2 az 1-ben korcsolya, amely télen korcsolyázásra,  jó időben pedig görkorcsolyázásra használhatsz!

 

Jó korcsolyázást!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr437146671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása