6 ok, miért érdemes pingpongozni

Az asztalitenisz nemcsak szórakoztató időtöltés és izgalmas sport, hanem egyszersmind számos jótékony hatással rendelkezik, fizikai, mentális és lelki értelemben egyaránt; ráadásul az egész család játszhatja. A pingpong összetett fizikai aktivitás, amely javítja többek közt a rugalmasságot, az erőt, a gyorsaságot, az állóképességet és a vérkeringést. Érdemes beszerezni otthonra egy pingpongasztalt, hogy élvezhessük a sportág alábbi előnyeit.

pingpong.jpg

1. Rugalmassá teszi az izmokat

Mivel a pingpongütő és a labda relatíve kicsi a „pályához” képest, a játékosoknak meg kell nyújtaniuk a kar-, láb- és hátizmaikat ahhoz, hogy megfelelően vissza tudják ütni. Ennek köszönhetően az említett izmok rugalmasabbá válnak.

2. Segíti a súlyvesztést

Asztaliteniszezés közben rövid idő alatt sok kalóriát felhasználunk. A kezdők 200-250, a haladók pedig akár 400-600 kalóriát is elégethetnek óránként a kis labda ütögetése közben.

3. Fejleszti a motoros képességeket és az egyensúlyt

A pingpongozás gondoskodik arról, hogy a gyermek motoros képességei megfelelő ütemben fejlődjenek. De azon felnőttek és idősebbek számára is ideális, akik szeretnék javítani a koordinációjukat és az egyensúlyukat.

4. Javítja a koncentrációt és az agyfunkciókat

A pingpongozás állandó koncentrációt igényel, így serkenti az agyműködést. Több kutatás megállapította, hogy az asztaliteniszezés enyhítheti az időskori demencia és az Alzheimer-kór tüneteit.

5. Erősíti az izmokat

A pingpongozás több izomcsoportot is erősít. Mivel sokat kell hajolgatnunk a labda visszaütéséhez, a has és a hát izma megerősödik; az oldalirányba történő hajolgatások pedig az oldalsó hasizmot edzik. A kéz állandó munkája következtében fejlődnek a kar és a váll izmai. Az asztal körüli rohangálás következményeképp pedig erősödnek a lábizmok, illetve az ízületek.

6. Erősíti a szív- és érrendszert

Az asztaliteniszezés nemcsak az izmokat és az ízületeket, hanem a belső szerveket, például a szív- és érrendszert is erősíti. A gyors légzés következtében nő a tüdőkapacitás, a pulzus növekedése pedig a szívet edzi.

Érdemes tehát beszerezni egy pingpongasztalt, hálót, labdát és ütőket (akár az aktivsport.hu kínálatából), és indulhat is a játék!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr67236447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása