Az egyik legkedveltebb otthoni fitnesz gép, az elliptikus tréner

Az egyik legnépszerűbb otthon is használható fitneszgép az elliptikus tréner. Az eszköz valóban számtalan előnnyel bír, így érdemes időt szánni rá az edzőteremben, vagy akár otthonra is beszerezni egyet.

shutterstock_197310359.jpg

Az egész testet átmozgatja

Az elliptikus trénerrel való edzés az egész testet átmozgatja, hiszen többféle mozgást végezhetünk a segítségével, így nem kell több gépet is beszereznünk. Ha olyan gépet választunk, amelyen nemcsak előre, hanem hátrafelé is lehet mozogni, teljesebb lehet az edzés, hiszen a kétféle mozgás közben más-más izmaink dolgoznak. Ezt más gépen – például futópadon – edzve vagy terepen futva nem végezhetjük, illetve veszélyes lehet.

Több kalóriát égethetünk el

Mivel az elliptikus tréneren edzve – például a szobabiciklivel ellentétben – nemcsak a lábunk, hanem a karunk is mozog, több kalóriát égethetünk el, és a súlyvesztés is hamarabb megtörténhet. Arról nem is beszélve, hogy az edzés a comb, a fenék és a vádli mellett a karokat is formálja.

Kíméli az ízületeket

A futás vagy a kerékpározás jobban megterheli az ízületeket – akár terepen, akár futópadon vagy szobabiciklin végezzük –, mint az elliptikus tréneren való edzés; így azok számára, akik ízületi problémában szenvednek, sokkal inkább ez ajánlott. A kíméletes edzés annak köszönhető, hogy az elliptikus trénerről nem kell felemelnünk a lábunkat séta, kocogás vagy futás közben, így az nem csapódik neki a talajnak, amikor a láb lefelé mozog, és sokkal kisebb a térdfájdalom vagy -sérülés esélye. Súlyfelesleggel rendelkezőknek ezért szintén az elliptikus tréner ajánlott futópad helyett.

Fokozza az állóképességet

Akárcsak a futópadon vagy terepen való futás, az elliptikus tréner rendszeres használata is fokozza az állóképességet. Néhány hónapnyi edzés után azt tapasztalhatjuk majd, hogy sokkal könnyebben mászunk lépcsőt, illetve nem okoz gondot, ha néhány tíz métert futnunk kell a busz után.

 

Ha szeretné beszerezni magának otthonra ezt a népszerű fitneszgépet, az aktivsport.hu kínálatában többféle modell közül válogathat.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr137283251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása