Miért hatékony a step-pados edzés?

Amellett, hogy a step-pados edzés feszes és izmos combot és vádlit formál, számos más előnyét is élvezhetik azok, akik az aerobikban találták meg kedvenc testedzési formájukat. A step-aerobik egy edzőteremben, csoportosan, ám otthon, egyedül is végezhető. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb előnyeit.

step.jpg

Fejleszti az egyensúlyérzéket

Mivel a step-paddal egyszerre egy lábat edzünk, fejlődik az egyensúlyérzékünk. Az „egylábas” edzés ráadásul a combok és a vádli izomzatának szimmetriáját is növeli.

Javítja az erőnlétet

Amikor mindkét karunkkal vagy lábunkkal dolgozunk egyszerre, hajlamosak vagyunk az erősebbiket jobban megterhelni, hogy a gyengébb pihenhessen, és kisebb erőt kelljen kifejtenünk. Így az erősebb végtagunk tovább erősödik, a gyengébb pedig hozzá képest még gyengébb lesz. Ha viszont egyszerre egy lábat edzünk, mindkettő izomzata fejlődik, így az általános erőnlétünk is javul.

Kíméli a hátat

A step-padozás hasonló izmokat mozgat meg, mint a guggolás, azonban sokkal kíméletesebb a hát alsó részével, így a derékfájósak is bátran végezhetik. Azoknak is ajánlott, akik a teljes törzsüket szeretnék megdolgoztatni, azonban a hátukat nem akarják feleslegesen megterhelni.

Növeli a lábizmok erejét

A lábizmok erősítésével a sportoló más sportágakban is jobb eredményeket érhet el: például gyorsabb lesz a sprintje, illetve magasabbra tud ugrani. Így a step-aerobik kifejezetten ajánlott kiegészítő testedzésként atléták számára.

A step-aerobik nemcsak az edzőteremben, hanem otthon is végezhető: nem kell hozzá más, mint egy jó edzésterv vagy egy aerobik-DVD, illetve egy step-pad. Utóbbit beszerezheti az Aktivsport.hu kínálatából: különböző méretű, magasságú, illetve állítható step-padok közül válogathat.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr297303590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása