Ugráljuk le magunkról a kilókat a trambulinon

Aki azt hitte, tinédzserévei beköszöntével kinőtt az ugrálásból, téved. A trambulin nemcsak játék, hanem sportszernek is kiváló: egy minitrambulint otthon is felállíthatunk, de egy edzőteremben is részt vehetünk egy csoportos órán. A trambulinon való ugrálás nemcsak jó móka, de energiával tölt fel, javítja a közérzetet, kemény munkára készteti a szívet, és rendesen meg is izzaszt. Az alábbiakban összegyűjtöttük a trambulinos edzés legfontosabb előnyeit.


Erősíti a szívet


Egy kísérletben ülőmunkát végző, középkorú nőket és sportolókat vizsgáltak. A rendszeres, 30 perces trambulinos ugrálás mindkét csoport esetében javította a szív és az erek állapotát, ugyanúgy, mint például a futópados edzés.


Fejleszti a láb izomzatát


Egy másik kísérletben főiskolás diákok edzettek trambulinon heti kétszer 30 percig, és jelentős fejlődést tapasztaltak a lábizmaikon, illetve azok ereje is megnőtt. Hasonló eredményről számoltak be olyan edzők, akik beiktatták a trambulinos edzést az atléták programjába.


Egyszerű


A trambulinon való ugrálás jóval egyszerűbb, mint a legtöbb hagyományos aerobikedzés. Az ezt a fajta testmozgást választó hölgyek általában könnyebbnek és kevésbé megerőltetőnek érzik az ugrálást, mint a többi, a szív- és érrendszer megerősítésére szolgáló gyakorlatot.

trambulin2.jpg


További előnyök


A trambulinos edzés a fentiek mellett segít leugrálni magunkról a fölös kilókat, javítja az egyensúlyérzéket, megerősíti a törzset, és javítja a teljesítményt más sportágakban is.


Kockázatok


Az ugrálás természetesen sérülésekkel – rándulás, ficam, törés – is járhat, így körültekintően végezzük. A balesetek elkerülése végett a trambulint mindig egyenletes, csúszásmentes felületre állítsuk, a faltól és a bútoroktól messze. A fém részeken mindig legyen puha borítás, arra az esetre, ha véletlenül rájuk huppannánk. Olyan cipőt húzzunk az ugráláshoz, amely biztosan a helyén tartja a bokát. E nem hétköznapi edzésforma legfontosabb kellékét, magát a trambulint beszerezheti az Aktivsport.hu kínálatából.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr717375202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása