Gyakorlatok gumiszalaggal az otthoni edzéshez

Az aerobikórán vagy otthoni edzésnél is használható gumiszalag tökéletes kiegészítő, hiszen kis helyen is elfér, és számtalan féle, változó intenzitású gyakorlatot végezhetünk vele, edzettségünknek és képességeinknek megfelelően.

A gumiszalaggal való edzés használható kiegészítésképp, egy másik sportág mellett, beépíthető az aerobikgyakorlatok közé, rehabilitációs célokra is alkalmazható, de komoly erőedzés is végezhető vele. Illetve, olyan kisebb izomcsoportokat is megdolgoztathatunk a segítségével, amelyeket egy hagyományos súlyzós edzés keretében nem tudnánk, vagy épp veszélyes lenne. Az Aktivsport.hu kínálatában kapható gumiszalagok különböző színűek és erősségűek, így mindenki választhat közülük céljainak, életkorának, egészségi és edzettségi állapotának megfelelően.szalag.jpg
A gumiszalaggal számtalan féle gyakorlatot végezhetünk. Kezdőként, otthon kipróbálhatjuk például az alábbiakat:

 
Evezés


Az egyik lábunkkal lépjünk a szalag közepére, a másikkal pedig egy kicsit hátrébb. A szalag végeit tekerjük fel a kézfejünkre, dőljünk előre, majd húzzuk a szalagot a derekunkhoz ügyelve arra, hogy a könyökünket ne toljuk ki oldalra. A gyakorlatot váltott lábbal ismételjük meg többször is.


Guggolás


Vállszélességű terpeszben álljunk a szalag közepére, majd behajlított könyökkel húzzuk fel a szalag végeit vállmagasságba. A szalagot végig a vállunknál tartva ereszkedjünk le guggolásba, majd álljunk fel.


Melltolás


Feküdjünk a hátunkra úgy, hogy a szalag alattunk legyen, a két végét pedig tekerjük a kézfejünkre. A könyökünket hajlítsuk be, majd nyújtsuk ki a karunkat felfelé, és engedjük vissza.


A fenti gyakorlatokat 3 sorozatban, 15 ismétléssel ajánlott végezni. Edzés előtt melegítsünk be, utána pedig nyújtsunk. A szükséges latex aerobic erősítő szalag az Aktivsport.hu kínálatában elérhető különböző színekben (kék, sárga, piros stb.) és erősségekben (gyenge, közepes, erős stb.).

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr307436652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása