Az evezőgép előnyei

Az evezőgép kevésbé népszerű fitneszeszköz, mint például a futópad vagy a szobakerékpár. Tény, hogy több helyet foglal, mint a fentiek – bár kisebb lakásba összecsukható változatot is választhatunk –, azonban nagyon hatékony edzésformát kínál.


Minden izom dolgozik


Az evezőgép egyik legnagyobb előnye, hogy a rajta végzett edzés során minden izom dolgozik, így a gép használata akár önmagában is elegendő edzést jelent.


Remek fogyasztó módszer


A mozgásforma igen intenzív, rendesen megizzaszt, és megemeli a pulzust, így zsírégetőként sem utolsó. Így az edzőteremben azoknak is érdemes egy kis időt eltölteniük az evezőgépen, akik szeretnének megszabadulni néhány kilótól.


Erősíti a szívet


Az evezőgépes edzés erősíti a szívet, az érrendszert, a tüdőt, illetve a test szinte minden izmát – de elsősorban a vállét és a hátét.

evezo.jpg


Csökkenti a stresszt


Az evezőgépezésnek nemcsak fizikai előnyei vannak: az edzés endorfint szabadít fel, csökkenti a stresszt, segít levezetni a feszültséget, ellazít és kikapcsol.


Nem terheli meg túlságosan az ízületeket


Az evezőgépen való munka – például a kocogással vagy a futópados edzéssel ellentétben – nem terheli meg túlságosan a térd vagy a boka ízületeit, így azok károsodása nélkül erősíthetjük a láb izmait.


Fejleszti a koordinációs képességeket


Bár az evezőgépezés során bonyolultabb mozgássort kell végrehajtanunk, mintha futópadon edzenénk vagy szobabiciklin tekernénk; cserébe ez az edzésforma fejleszti a koordinációs képességeinket, hiszen komoly odafigyelést igényel, főleg eleinte.


Ahhoz, hogy az evezőpados edzés valódi élmény legyen, szükségünk lesz egy megfelelő gépre. Az Aktivsport.hu kínálatában biztosan megtalálja az ideális készüléket. Kezdőként érdemes 10-15 percig edzenie, alacsony ellenállás mellett; majd fokozatosan növelnie az ellenállást és az időtartamot.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr547458342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása