Rugalmas test pilatesszel

A pilates torna elsősorban a test ruganyosságának növelésére, illetve az állóképesség és az erőnlét fejlesztésére alkalmas. Látványos izmokkal nem ajándékoz meg, de segít megteremteni test és lélek harmóniáját, illetve átmozgatja az egész testünket. A mozgásforma előnye, hogy csoportosan, egy edzőteremben is űzhető, de egyedül, otthon is gyakorolhatjuk, hogy kiengedjük a gőzt egy fárasztó munkanap után.

 

Idősebbek is elkezdhetik

A pilatest idősebb korban is elkezdhetjük, illetve akkor is jó választás, ha egy másik sportág – például úszás vagy futás – mellé keresünk kiegészítő testedzési lehetőséget. A pilates számtalan gyakorlatot tartalmaz, amelyek tetszés szerint kombinálhatók.

pilates.jpg

Átmozgatja az egész testet

A mozgásforma gyakorlása során a test minden izma dolgozik, így azok kiegyensúlyozottan fejlődnek. Az ízületek ellenállóbbá válnak, a test rugalmasabb lesz. Ezen kívül a pilates elősegíti a helyes légzést, így nyugodt alvást biztosít.

Fejleszti az állóképességet

Lehet, hogy a pilates nem ajándékoz meg hatalmas izmokkal, de tény, hogy azok mindegyike megerősödik, ennek köszönhetően pedig állóképességünk és erőnlétünk is fejlődik; így ezentúl sokkal könnyebben felsétálunk majd a negyedikre, vagy elgyalogolunk a munkahelyünkre.

Energiával lát el

A vérkeringés serkentésével a torna hatására az egyes szervekhez több oxigén jut, így azok működése is javul. Az energiaszintünk megemelkedik, és másnap sokkal könnyebben megy majd a munka.

Csökkenti a sérülések kockázatát

A mozgásforma kíméli az ízületeket, illetve megerősíti őket, és növeli a test rugalmasságát. Ennek eredményeképp pedig kevésbé leszünk hajlamosak a sérülésekre.

Javítja a légzést és a tartást

A pilates segít elsajátítani a helyes légzést és testtartást. Megerősíti a medence, a has és a hát izmait, aminek köszönhetően sokkal szebb tartással, egyenesebben ülünk majd az asztalnál az irodában, és a járásunk is könnyedebb, légiesebb lesz.

Ha szeretné kipróbálni ezt az edzésformát, az Aktivsport.hu kínálatában mindent megtalál, amire a gyakorlásához szüksége lehet, a pilates labdától kezdve a hengereken és ellenállás gyűrűkön át a rudakig és karikákig.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr967497806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása