Futópad vagy klasszikus futás?

A különböző futópadok megjelenése óta foglalkoztatja az embereket a kérdés, hogy ezek a gépek mennyire helyettesíthetik a tényleges futást? A saját racionális döntésünk meghozása érdekében tisztában kell lennünk az előnyökkel és hátrányokkal.

 futas.jpg

 

KÖLTSÉGEK

 

A lehetőségért, hogy valaki futni menjen a szabadba, szinte elég egy futócipőt venni; ellenben egy futógép vásárlását már kevesebben engedhetik meg maguknak. Valamint a gép áramfogyasztása is magas. Ennek ellenére könnyedén lehet otthon is tárolni, de sok helyet foglal. Előny, hogy elég egy gépet vásárolni, hiszen a programozhatóság miatt a család minden tagja megtalálja a neki alkalmas edzést.

 

KÍMÉLETESSÉG

 

A futópad gumiszalagján történő futás kíméletesebb az ízületekkel, mint a durvább talaj. Ezért a gyakran ilyen panaszokkal küzdő embernek kevesebb rizikót kell vállalnia, ha mozgásra vágyik; de a gép első használatakor felléphet szédülés, ezért nem árt, ha nem egyedül próbáljuk ki. Viszont meg kell említeni, hogy a futópad használata egy idő után túl monotonná válhat. Ilyenkor érdemes váltogatni a dőlésszöget (mintha hegyen futnánk), illetve a sebességet.

 

IDŐJÁRÁS

 

Bár könnyű semmibe venni az időjárási tényezőt a döntés meghozatalában, de nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a futópadot bármilyen időben használhatja valaki, viszont futni nem lehet rendesen télen, vagy rossz időben. Az előbbi esetében a napszak nem mindegy, amennyiben közel laknak a szomszédok, mivel a futópad meglehetősen zajos. Ellenben a beprogramozható edzésterv segítségével nem kell megvárni, amíg a természet biztosítja a szükséges körülményeket.

 

ÁLLÓKÉPESSÉG

 

Bár számos futó szerint unalmas, mégis, a futópad rendszeres használata javítja az állóképességet. Ez ugyan az általános értelemben vett futásról is elmondható, de etéren nem kell veszteséggel számolnunk gép használata esetén sem. A futógép előnye, hogy használatakor folyamatos ellenőrzés alatt van a pulzusszám, így nem kell tartani az esetleges rosszulléttől.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr157536470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása