Szerezz be egy bokszzsákot!

A boksz az egyik legelterjedtebb küzdősport. A bokszolók legfontosabb sporteszköze (számos egyéb sportszer mellett) a bokszzsák. Azonban fontos kiemelni, hogy nem csak azoknak tesz jót egy-egy órás öklözés, akiknek a harc a mindene.

 box2.jpg

Bokszzsák ütögetése – kinek és miért?

Egy intenzív órás öklözés felérhet egy kiadós aerob edzéssel. Égeti a zsírt, javítja az állóképességet. Ráadásul kiváló stresszoldó hatása is van, egy bokszzsákon kedvünkre kiélhetjük magunkat egy feszült nap után.

A bokszzsákkal tehát azok is rászokhatnak a rendszeres edzésre, akiknek ez amúgy problémát jelent, mert unják a többi mozgásformát. A férfiakat mindig tűzbe hozza egy kis öklözés, a bokszzsák pedig nem üt vissza, így a kevésbé gyakorlottak is bátran leállhatnak vele bunyózni.

Mindezek felett a bokszzsákos edzés segít a csukló és az ököl erősítésében, így azoknak, akiknél ez a terület gyengébb (pl. kosárlabdázás közben állandóan megfájdul a csuklójuk, kificamodik, vagy begyullad stb.), kifejezetten ajánlott.

 

Milyen bokszzsákot? 

Sokak számára meglepő lehet, hogy hányféle bokszzsák közül válogathatunk. Az első szempont, ami alapján rostálnunk kell, az a környezet (illetve a típus): fellógatható, vagy álló bokszzsákot akarunk? Ezt általában az otthonunk határozza meg, az edzéstípusok terén nem jelent igazi különbséget.

Fontos kérdés még a bokszzsák súlya is. Általános alapelv, hogy a bokszzsák súlya akkor optimális, ha a testsúlyunk felét teszi ki (ha rúgásokat is gyakorolni akarunk vele, akkor picivel nehezebb legyen, hiszen rúgni erősebbeket tudunk, mint ütni), hiszen túlságosan kileng, ha könnyebb, és bántja a csuklónkat, ha sokkal nehezebb.

Végül érdemes még megemlíteni a töltőanyagot és a külső borítást. Töltőanyag terén jobban járunk, ha eleve töltött bokszzsákot veszünk, bár töltetlen is kapható természetesen. Előbbi azért ajánlott, mert a rosszul megválasztott töltőanyag balesetveszélyes lehet.

A külső borításról pedig annyit, hogy általában a bőrt tartják a leginkább időtállónak, de persze ezek a legdrágábbak is.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr687880468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása