Túrabot – minden korosztálynak! – 3.rész

Az előző részekben írtunk arról, hogy miért is érdemes túrabotot használni egy nagyobb/kiadósabb túrázáshoz, s bár nyilván nem szükséges kötelezőérvényűvé tenni az alkalmazását, arra jutottunk, hogy megkönnyíti a szabadban való mozgást, és nehéz terepen kifejezetten áldásos lehet a használata. Nézzük ezúttal, hogy milyen típusai vannak a túrabotoknak, s ezektől milyen eredményt várhatunk!



Rezgéscsillapított túrabotok

Ennek a típusnak egyre jobban érzékelhető a felfutása a klasszikus túrabotokhoz képest, s ez nem is csoda, hiszen remek eszközről van szó. Az ütődést elnyelő túrabotok lényege, hogy a talajjal való találkozást kellemesebbé varázsolják. Meredek felületen való ereszkedéskor a túrabot lényege, hogy ellentartást biztosítson, azonban így kap egy plusz terhelést a csukló és a váll is. Azok számára, akiknek sérült a válla vagy a csuklója, hatalmas előnyt jelent egy rezgéscsillapított túrabot, hiszen így ezekre a testrészekre csak töredéke jut az amúgy meglévő terhelésnek.

Ez a típus tehát nagyon hasznos, bizonyos helyzetekben szinte nélkülözhetetlen, ám e plusz funkció miatt valamivel drágábbak is, mint a belső rugóval fel nem szerelt túrabotok.


turabot3.jpg

Nordic walking botok

A nordic walking ma már talán kevesek számára ismeretlen sport. Illetve sokkal inkább közösségi tevékenységként volna megnevezhető, lényege az, hogy az egyik leghatékonyabb és egyben legegyszerűbb mozgásformával, a gyaloglással szoktassa rá az embereket az aktív életmódra.

A nordic walking botok ma már könnyedén beszerezhetők, és igen jó minőségű példányok is elérhető árban kaphatók. Egyébként legfőbb jellemzőjük talán az egyszerűen kiengedhető csuklópánt és a cserélhető botvég.



A következő részben továbbra is a túrabotok típusaival foglalkozunk majd, így ha ezt a bejegyzést hasznosnak találtad, kattintsd a következő bejegyzésünket is!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr928118188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása