Száguldás pengeélen I. rész

A téli sportok szerelmesei már alig várták, hogy a hőmérséklet alkalmas legyen korizásra, vegyünk példát róluk, s ismerkedjünk meg ezzel az igazán vidám, felhőtlen kikapcsolódást nyújtó mozgással!

Ahogy minden sportnál, a korcsolyánál is igen fontos, hogy megfelelő felkészültség nélkül ne próbáljunk „hősködni”. Még, akkor se, ha oly jó lenne barátnőnknek, barátunknak néhány vagány mozdulatot prezentálnunk! Játékos sport, de nem csak játék, a sérüléseket elkerülendő, nem árt elmenni kezdés előtt - párszor - oktatásra!

kori2.jpg

Ahhoz, hogy biztonsággal ráléphess a jégre, szükséged lesz egy képzett edző irányítására, kinek segítségével rövid idő alatt, valóban el tudod sajátítani az alapokat. Az alapokat! A Lutz-ugrással még várj pár évet!

 

Ne sajnáld az időt tanulásra! Hosszú lesz a tél!

Aki nem korizott még, ajánlatos egyéni órákon részt venni a tanuláshoz, de a csoportos oktatások is kitűnően megfelelnek arra, hogy megalapozd tudásodat. Vidd magaddal párodat, vagy egy-két barátodat, így a tanulással töltött idő is sokkal kellemesebb lesz. Egymástól is tanulhattok, nem beszélve - a másik, mókás mozdulataiból adódó- vidám percek okozta kuncogásról.

 

Mit tanítanak meg?

Nos, az első pár alkalom igazából a súlypont tökéletes elhelyezésére, a felállás gyakorlására irányul. Később már a lépegetés elsajátítása is belefér az edzésbe. Ki-ki – adottságainak megfelelő – más és más idő alatt jön bele egyes mozdulatokba, van. aki már az első órán egész ügyesen akklimatizálódik a jéghez. A következő néhány órán pedig, amikor már néhány métert lassan-de biztosan haladunk, megtanulunk fékezni. Mondani sem kell, hogy ez az egyik legfontosabb része az oktatásnak, hiszen megállni feltétlenül tudnunk kell. (Persze úgy, hogy ne találkozzunk közben testközelben senkivel, és lehetőleg állva is maradjunk közben!)

Az oktató el fogja mondani nekünk azt is, hogy a korcsolya kellékeire miért kell fokozottan odafigyelnünk. Például, hogyan kössük be a koricipőt, hogy az biztonsággal megtartsa bokánkat, elmondja, miért fontos, hogy valóban „pengeéles” legyen a korcsolyánk, és azt is, milyen cipőt válasszunk.

Nos, a betanulást ne hagyd ki, meghozza gyümölcsét a türelem, és annak elfogadása, hogy – mint minden sport – a korcsolyázás sem veszélytelen. Az a cél, hogy ezt tudd, ám megfelelő tanulással ne kelljen erre gondolnod! Sokkal inkább arra, hogy szórakozz, mozogj és tedd szebbé, tartalmasabbá szabadidődet! (folytatjuk…)

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr518174322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása