Hidegben se maradj sport nélkül!

Igen, itt a tél, nem könnyű kimozdulni, pedig már belejöttünk a kocogásba, vagy a kerékpározásba, de ilyen zord időben egyikünk sem kívánkozik szaladgálni, vagy süvítő szélben biciklizni. Mit tehetünk, hogy edzettek maradjunk?

A fitness

Igen népszerű sport már kis hazánkban is, hiszen az edzőtermek látogatottsága egyre nő, s a legtöbben nem is igazán a szálkásításra, vagy a duzzadó izmokra „hajtanak”, sokkal inkább a testük általános karbantartására és ezzel egészségük megőrzésére is. Fiatal lányok, fiúk, és a középkorosztály képviselői is előnyben részesítik a fitness edzéseket, a következők miatt is:

  • stílusosan szólva általános fittséget ad

  • felpezsdíti a vérkeringést

  • megfelelő mennyiségű oxigénnel látja el a sejteket

  • közérzetünket nagymértékben javítja

fintesz.jpg

Amikor valaki rendszeresen eljár a fitness edzésekre, nem csak, hogy egy inger gazdag környezet adta pozitív élmény kiaknázására ad lehetőséget magának, hanem ez egy idő után már életformájává is válik. Azzal, hogy rendszeres testmozgásra adja a fejét valaki, az egész személyisége megváltozik. Több példa van arra is, hogy egyesek következő szakmájuknak választották a fitness edzői hivatást, annyira megkedvelték azt, a látványos fizikai és szellemi hatásainak köszönhetően.

Fizikai hatásai felbecsülhetetlenek:

  • csökken a magas vérnyomás

  • az alacsony vérnyomás „beáll a normális szintre”

  • stressz- és depresszió-oldó hatással bír

  • csökken a cukorbetegség kockázata

  • jelentős mértékben csökken a szívinfarktus kockázata

  • látványos súlycsökkenés tapasztalható

  • fokozza és megtartja az ízületek mozgékonyságát

  • az edzések alatti zene a lélekre és a teljesítményre is jótékony hatással van

  • a közösség ereje motiváló, a jó társaság húzóerő

A sportnak, ha azt az edzői utasításoknak megfelelően végezzük, csakis pozitív hatása lehet testre és lélekre.

 

A Zumba - Táncolj, nevess és közben edződj!

 

Ha igazán szórakoztató edzést szeretnénk, ahol észre sem vesszük, hogy sportolunk, látogassunk el egy Zumba fittness órára!

Mi ez tánc, fiatalok? Talán rumba?

Az igazat megvallva, rumba is szerepelhet benne, és még Bachata is, nem beszélve a többi népszerű latin táncról.

Maga a sport egy fitness kategóriájú mozgásfajta, mely egyesíti a latin zenére végzett táncmozdulatokat egy dinamikus, ritmusos mozgással.

Lassú és gyors ritmusok, koreografált aerobic típusú mozdulatok kombinációja a táncban, mely a testet felpezsdíti, formálja és egyben erősíti is. Mindeközben észre sem vesszük, hogy edzésen vagyunk, sokkal inkább az az érzésünk, hogy egy közösségi táncórán, remek zenével és vidám társasággal.

zumba.jpg

Mi lesz ennek a vége?

Ha vége nem is lesz hiszen aki kipróbálja, garantáltan függővé válik és élete része lesz a Zumba-edzés eredménye azonban már az első néhány alkalom után érezhető. Mégpedig testformálódás, igazán eredményes kalória leadás és határtalan jókedv formájában. Az egész szervezetre kiterjedő pozitív hatását a karidó-alapú mozgásfajtának köszönheti, mely a szív egészséges működéséhez elengedhetetlen. E mellett jócskán megdolgoztatja karjainkat, farizmainkat és hasunkat is. Nem is kell mondani, hogy ez hosszú távon mennyire fontos az egészséges élethez és a valóban edzett és szép külső biztosításához.

Sokan azért nem sportolnak, mert az edzések nehezek, fárasztóak, kín-szenvedés végigvinni egy 60 perces programot, ráadásul nagy részük eredménytelen, és bizonyos korlátokat is felállít. A Zumba ezzel szemben minden ember számára szerethető, hiszen felüdülés testnek és léleknek, sokkal inkább vidám táncnak érezzük, mint sportnak. Léleknek? Bizony és nem is akárhogyan, hiszen önképünket erősítve sajátítjuk el lépésről-lépésre a táncok széles repertoárját, a koreográfiáknak és a kitűnő zenének köszönhetően egy olyan atmoszférában, mely valóban szórakoztat és teljes mértékben kikapcsol bennünket. Mintha csak egy jó partiban lennénk, hozzá extraként kapjuk a:

  • szívizom erősítést, keringésjavítást

  • zsírégetést, anyagcsere fokozást

  • koleszterincsökkentő hatást

  • izomerősítést

  • testsúlyszabályozást

A Zumba az a sport, melyet még azok is kedvelnek, akik sosem sportoltak, de azok is, akik versenyszerűen foglalkoznak valamilyen programmal. Népszerűségét a pozitív élményeknek, a csoporthoz tartozásnak, számos rendkívül előnyös élettani hatásának és nem utolsó sorban a felhőtlen szórakozás és kikapcsolódást adta lehetőségének köszönheti.

Ez egy jótékony sport, és Te közben ezt észre sem veszed!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr368267648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása