Sportfelszerelések I. rész

Sporthoz – mint tudjuk – szükségesek alapvető felszerelések is. Nem csak a kényelmes és örömöt nyújtó mozgás biztosítására van rájuk szükség! A sérülések, balesetek elkerülésének is a megfelelő felszerelés az egyik alapvető feltétele, az edzői utasítások betartása mellett.

A sportfelszerelések bemutatását kezdjük a snowboard-nál szükséges eszközökkel, hiszen tél van, és egyre többen választják magunkat ezt a vidám szórakozást, a siklást a hóban.

snowboard2.jpgA snowboard után érdeklődők megdöbbenve fogják tapasztalni, hogy az alapeszköz - deszka – kiválasztása nem is lesz olyan könnyű feladat. Azért van így, mert óriási a típusválaszték. Ami megkönnyítheti a választást főleg az, hogy milyen szinten állunk a sportban, illetve pontosan melyik stílusirányzatát kívánjuk követni.

A deszka kiválasztásánál a tökéletes talp megtalálása a cél, illetve az egyes stílusokhoz más-más cipő és kötés az ideális. A deszkák kétirányúak, a szerkezetük pedig egy magból, valamint strapabíró talpból állnak. Az olcsóbb deszkáknál a mag kemény habból készül, a drágább és sokkal jobb minőségűek már fa magot tartalmaznak. A kötések állásszöge is változatos, hajlításuk szintén eltérő. (rocker, hybrid, camber stb.)

Számoljuk azzal is, hogy a teljes felszerelés több mint százezer forintot taksál majd. Ez nem kevés, de kipróbálni persze ezek megvásárlása nélkül is lehetőségünk van a sportot, mondjuk kölcsönzőknél. Ha ezután a vásárlás mellett döntünk, nézzük meg az alapfelszerelést egy – teljesség igénye nélküli felsorolásban:

  • a deszka - Ahogy említettük a szempontok szem előtt tartásával, a megfelelő talp kiválasztásához szükségünk lesz a szakboltokban az eladók jó felkészültségére.

  • a kötés – Cipőhöz, vagy magához a talphoz is választhatjuk, ami viszont nagyon lényeges, hogy a hármas összehangolás biztosítva legyen! Lap – kötés - cipő.

  • a cipő – A snowboard cipők két részből tevődnek össze. A fűzővel, illetve tépőzárral felszerelt belső rész, mely a kényelem biztosításáért felelős, valamint a külön is rögzíthető külső héj rész, ami a bokák megtartásában és biztonságában képvisel fontos szerepet.

  • a ruha – Rendkívül fontos a kiválasztása abból a szempontból is, hogy a deszkázást valóban felhőtlenül élvezni tudjuk. Vízálló nadrág, kiváló összetételű felsőrész, a varrások ellenőrzése, ezen kívül pedig a megfelelő zokni kiválasztására is gondot kell fordítanunk.

  • a védőfelszerelés – Attól függően, hogy valóban melyik irányzat és annak milyen mértékű űzésére adjuk a fejünket a megfelelő védőruházat kiválasztása elengedhetetlen. Ez első körben legyen a bukósisak és a védőkesztyű, (a védőszemüveg extraként) melyek nélkül ne is próbálkozzunk!

 

Fenti sporteszközök és ruházat természetesen csak igen nagyvonalakban támpont. A minőség, alapanyag, típus és az alapfelszereléseken túli eszközök skálája igen széles, a választásban csak a képzelet és a pénztárca, ami határt szabhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr408372762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása