Védőfelszerelések, amelyekre szükséged van a biztonságos edzéshez

Legyen szó bármilyen sportágról, futásról vagy biciklizésről, a biztonság mindig az első helyen fog szerepelni. Kiskorunkban nem hiába szólnak a szüleink, hogy viseljünk bukósisakot vagy térdvédőt. Már akkor is óvni akartak minket minden lehetséges veszélytől.

 

Felnőtt korban sokkal nagyobbat eshetünk, mint gyerekként. A biztonságunkat több tényező is befolyásolja. Elég elmenni a legegyszerűbb példákig. Futás közben nem veszünk észre egy gödröt, esetleg megcsúszunk valamin és máris megvan a baj. Hónapokig tartó lábadozás, sok kellemetlenség és fájdalmas, orvosnál töltött pillanatok. Vagy a konditeremben való edzés, rengeteg súlyemelés, bőrkeményedés az egész tenyéren. Nem fáj különösebben, de kellemetlen és nem túl vonzó látvány.

 

Ott van még a biciklizés, hatalmasat lehet esni ha elveszítjük az egyensúlyunkat vagy valami az előttünk lévő útra kerül. Hirtelen elrántjuk a kormányt és szerencsések vagyunk, ha nem betonra zuhanunk. Az előbb felsorolt példák mindennapi esetek, amiket meg lehetne előzni. A sérülések súlyosságát csökkenthetjük, ha van védőfelszerelésünk.

 

És nem csak a polcról figyel minket, hanem használjuk is őket. Érdemes összeállítani egy olyan személyes védőfelszerelési csomagot, melyben a számunkra leghasznosabb kiegészítők vannak. A négy alapvető védőfelszerelésen kívül sportágtól függ, milyen további kiegészítőre van szükségünk.

 

A térdvé feladata, hogy stabillá tegye a térdet, illetve védjen a rándulásoktól, húzódásoktól és izomsérülésektől. Használatával megelőzhetjük a megerőltetés okozta panaszok kialakulását, valamint sok hasznát vehetjük rehabilitációs célból is. A könyökvé megvéd az eséskor vagy ütközéskor bekövetkező sérülésektől. Párnázott változatban is kapható, amely nagyobb ütközésvédelemmel rendelkezik.

gorkori.jpg

 

Csuklószorítót használhatunk a már meglévő fájdalom csökkentésére és a csukló védelmére. A bokaszorítót ugyanilyen célból alkalmazhatjuk. Ott vannak továbbá a protektoros felszerelések is, amelyek biztonság és kényelem szempontjából a legjobb választásnak bizonyulhatnak. A protektor feladata egyrészt, hogy védjen az ütközésekkel szemben, másrészt csúszás közben egy köztes felületet képezzen a test és mondjuk az aszfalt között.

 

Ha tehetjük, próbáljuk minél több helyen és módon védeni testünket a balesetekkel szemben. Sokszor előfordul, hogy sportolók félnek az ütközésektől, mert megsérülhetnek. A félelemérzetet könnyen befolyásolhatjuk azzal, ha megfelelően védjük csontjainkat és ízületeinket. Néha csak elég a tudat, hogy biztonságban vagyunk, és egyből bátrabban lépünk fel az ellenféllel szemben sportolás közben.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr898688946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása