A tenisz előnyei

Egészségesen élni manapság nem könnyű. Az állandó rohanás és időhiány következtében csábítóak lehetnek a gyorséttermek és egészségtelen ételek, cukros italok. A mindennapokban állandó stressznek és nyomásnak vagyunk kitéve, az egészségünk tehát számos külső tényezőnek köszönhetően folyamatosan romlik, ha nem teszünk ellene.

 

Ahhoz, hogy testünk és lelkünk egyaránt fejlődjön, szervezetünk ellenállóvá váljon, elengedhetetlen a rendszeres testmozgás. Legyen az futás vagy csak gyaloglás, focizás vagy kosarazás, bármit választunk, a testünk hálás lesz érte. A labdajátékokban az a jó, hogy a legtöbb fajtánál semmire nincs szükségünk ahhoz, hogy játszani kezdjünk. Mármint a labdán kívül.

 

A tenisz esetében kicsit más a helyzet. Kell a labda, az ütő és egy pálya is ahhoz, hogy edzhessünk. Előbbi kettő könnyen beszerezhető, hiszen bármelyik sportszereket árusító üzletben rátalálhatunk a megfelelő termékekre. A helyszín sem okozhat problémát, mivel a legtöbb közösségi sportcentrum rendelkezik saját teniszpályával, ahol bárki játszhat. Illetve ott van még a fallabda lehetősége is, amely jelentősen megkönnyíti a labda összeszedési procedúráját.

tenisz5.jpg

 

Alapvetően páros sportról van szó, viszont ha a fallabda mellett döntünk, egyedül is edzhetünk. A tenisznek számos előnye van, ha pedig komolyan gondoljuk, hamar megkezdődik majd a fejlődés, illetve a teljesítménynövelés.

 

A sportág alapjai egész gyorsan elsajátíthatók, mindössze pár fontos mozdulatot kell megismernünk ahhoz, hogy élvezetesen tudjunk párban játszani. Az egyetlen dolog, amivel számolnunk kell, hogy a tenisz rendkívül magas szintű koncentrációt igényel. Egyrészt folyamatosan figyelemmel kell kísérnünk a labdát, másrészt időben és jól kell reagálnunk az ellenfél összes mozdulatára.

 

Mozgás közben a szervezetben endorfin, másnéven örömhormon szabadul fel, amely a teljesítmény fokozásáért felel. A tenisz javítja a kondíciót és a koordinációs képességeket is. Növeli a versenyszellemet, valamint csakúgy mint bármely másik sport, fejleszti az állóképességet és a gyorsaságot, illetve az egyensúlyra is pozitív hatással van.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr378727914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása