3 termék a munkahelyi kényelemért

Ülőmunkát végzők közül sokan panaszkodnak a kialakult hát-, derék-, vagy akár kézfájdalmakra is. Ezek a problémák akár észrevétlenül kialakulhatnak, ha nem előzzük meg őket, és nem figyelünk oda magunkra. Összegyűjtöttük pár népszerű eszközeinket, amiket akár a munkahelyen is használhatsz, hogy fitt legyél!

 

1. Gumiszalag, gumikötél

Nem kell feltétlenül egész nap ülnöd ahhoz, hogy a hátad megfájduljon és rossz tartásod kialakuljon. Ha ülő munkát végzel, tarts pihenőt, sétálj kicsit és nyújt ki a végtagjaidat. Akár ezt gumiszalaggal vagy gumikötéllel is megteheted, pár perc ráfordítással el tudsz végezni olyan gyakorlatokat, amelyek segítenek például a számítógép előtti ülés okozta nyak-és vállfájdalmakon.
2. Ülő-vagy gimnasztikai labda
Ha egész nap ülsz elengedhetetlen, hogy odafigyelj a helyes tartásra. De ez nem is olyan egyszerű! Viszont ha labdán ülsz akkor az a helyes tartásra ösztönöz, így tehermentesíteni tudod a gerincedet és erősíteni a has,- és hátizmokat. Az ülőlabdát kifejezetten erre találták ki, kis lábakkal az alján. Így a gimnasztikai labdával szemben ez nem tud elgurulni, és mindig csak az egyik oldalát fogod használni, míg a gimnasztikai labdánál ez nem biztos, hogy ugyanazon az oldalán ülnél. Viszont, ha a gimnasztikai labdát választanád, akkor jobban hasznosítani más gyakorlatokhoz is. 
gimnasztikai_labd.jpg

 

3. Masszírozó eszközök

Vannak olyan masszírozó eszközök, amelyek kis helyen is elférnek, és nagyon jól jönnek az irodában. Ezek a különböző méretű tüskés masszírozólabdák. A tüskés felületű masszírozó labda élénkíti a vérkeringést, vérbőséget okoznak és ezáltal lazítják az izmokat. Stresszlabdaként is funkcionálhatnak, ugyanis a puhaságuk miatt könnyen összenyomhatóak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr48357092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása