A jógáról, mint a stressz ősi ellenségéről

Már biztos neked is a könyöködön jön ki, hogy a mai rohanó világban így meg úgy kéne élned, enned, innod, viselkedned, gondolkodnod és sportolnod, hogy egészséges, hosszú életed legyen.

A fárasztó, stresszben és szorongásban gazdag, dolgos hétköznapok negatív hatásai ellen azonban könnyen fel lehet lépni, egy egyszerűnek tűnő mozgásformával. A jóga közel 5000 éves múltra tekint vissza, mára pedig egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

A fittséghez és jó közérzethez, a lelki és testi egyensúly kialakításához elengedhetetlen olyan sportágat választanod, amely fejleszt, erősít fizikailag és szellemileg, amiben sikert érhetsz el, ami motivál és energiát, erőt ad.

joga2.jpg

Ahhoz, hogy jógázz, szinte semmire nincs szükséged, csak egy egyszerű jóga szőnyegre, amit pár ezer forintért beszerezhetsz magadnak. Egészséged megőrzése szempontjából olyan gyakorlatokat végezni, amelyeket jógázással sajátíthatsz el, borzasztóan fontos. A személyiséged már néhány alkalom után teljesen megváltozik, nyugodt és kiegyensúlyozott életed lehet, amilyet mindig is szerettél volna.

A jóga - csak úgy, mint az úszás - az összes izmodat, az egész tested megmozgatja, és bármennyire is hihetetlen, tényleg egy igazán fárasztó sport. Jógával elérhető az érzelmi stabilitás, növelhető a produktivitás és az elégedettségre is jó hatással van. A jóga típusától függően egy óra alatt 150-600 kalóriát is elégethetsz, ezáltal azok is előszeretettel választhatják a szőnyegen való tekergést, akik fogyni szeretnének.

Stresszes mindennapok leghatékonyabb ellensége, hiszen a rendszeres jógázással teljes életmódváltás is bekövetkezhet. A lelki és testi egyensúly érzése már pár hét leforgása alatt jelentkezik majd, az egészséges életre való vágy pedig fokozatosan növekszik. Csökkenti a depresszióra való hajlamot, szinten tartja az energiát, valamint a hatékonyan növeli a szellemi teljesítményt is. Jógával szinten tartható a vérnyomás, oldható a stressz és a hátfájást is jelentősen csökkenti.

Ha csak néhány mozdulat kell ahhoz, hogy egészséges, kiegyensúlyozott életet élhess, miért is ne a jógát választanád?

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr108834816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása