Egészséges életmód: a mozgás és a táplálkozás kapcsolata

Ahhoz, hogy valaki egészséges, hosszú életet éljen, több dologra is oda kell figyelnie. Ilyen a mozgás és a táplálkozás, valamint ezek kapcsolata.

 

Nagy butaság lenne azt hinni, hogy pusztán diétázással le lehet fogyni egyik hétről a másikra anélkül, hogy fel kéne állnunk a kanapéról.

 

Való igaz, hogy vannak olyan szerencsés adottságú emberek, akiknek ez sikerül, azonban a legtöbben nem ebbe a kasztba tartoznak. Genetika, adottság, testalkat – néhány ok azok közül, amik miatt nehezen mehet a fogyás vagy az izomzat erősítése.

 

A rendszeres testmozgás és a helyes táplálkozás kiegészíti egymás. Egyik nélkül aligha lesz hatékony a másik, ha komolyan gondolod az egészséges életmódot.

eves.jpg 

Az egészséges életmód, ahogy azt gyakran halljuk is a környezetünkben, az egészséges táplálkozással kezdődik. Hogy miért? Azért, mert ahogy benzin nélkül az autó sem, úgy az ember sem működik, ha nem eszik.

 

Táplálkozásból, alvásból és pihenésből nyerjük az energiát, így tölthetjük fel magunkat. Ezekre van szükség ahhoz, hogy a sportolás jól menjen és feltöltsön minket.

 

Ha megfelelően étkezünk, lesz energiánk ahhoz, hogy rendszeresen tudjunk edzeni. Lesz kedvünk biciklizni, futni és a négy fal közül való kimozdulás is könnyebben fog menni.

 

Azzal, hogy edzünk, erősödnek az izmaink, az ízületeink és segítünk az immunrendszerünknek abban, hogy megvédjen minket. Ezekhez pedig egészséges táplálkozással is hozzá tudunk járulni.

 

Sportolással javítható a vérkeringés, csökkenthető számos betegség kialakulásának a kockázata. A csontjaink is hálásak lesznek érte.

 

És ez csak néhány példa a sok ezer közül arra, hogy miért kell az edzést és a táplálkozást összehangolni.

 

Az, hogy kimegyünk a természetbe futni, nem kerül semmibe. Egy futócipőt kell beszerezni, ami akár évekig jó lehet. Befektetés.

 

Ahhoz, hogy felüljünk a kerékpárra és tekerjünk egy órát, ingyen van. Ha van valami, ami örök darab, akkor az a bicikli. Csak egyszer kell megvenni, hogy bármikor használhassuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2411707395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása