Betegségek, amik hátterében a mozgáshiány állhat

Mozgásra mindenkinek szüksége van, ha hosszú és egészséges életet szeretne élni. Kell a csontozatnak, az izomzatnak, az immunrendszernek, de a léleknek is különösen jót tesz a rendszeres mozgás.

 

A világ folyamatos mozgásban van, mi pedig próbálunk lépést tartani a rohanós hétköznapokkal. Hajlamosak vagyunk megfeledkezni saját magunkról, az egészségünkről, és arról, hogy a szervezetünknek több évtizedig kell minket szolgálnia.

 

Azok, akik ülőmunkát végeznek, sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve, már ami a gerincüket illeti.

 

Ennek egyik oka az állandósult helytelen testtartás. Egy rossz szokás, amiről borzasztóan nehéz leszokni, de nem lehetetlen.

 

Rendszeres testmozgásra még inkább szüksége van annak, aki éveken át hanyagolta az edzéseket. Aki már két emeletnyi lépcsőzés után liheg, aki ha fut is pár métert a busz után, 5 percig nem kap levegőt.

 

Mozgáshiány okozza a későbbi gerincpanaszokat, a túlsúlyt, de ez felel az izomzat gyengüléséért is. A porckorongok károsodnak, a csontritkulás kockázata jelentősen növekedhet. Betegségek, amelyek sokszor már nem visszafordíthatók.

 

Ez lehet az oka például több anyagcsere-problémának, de a szív- és érrendszer működését is befolyásolja a helytelen életmód. A stresszes mindennapok nagy terhet rónak a lélekre, pszichés eredetű betegségekből pedig egyre több van manapság.

 

Edzéssel erősíthető az immunrendszer, ami megvédi a szervezetet a fertőzésektől, ellenállóvá teszi azt a vírusok és baktériumok ellen.


Mozgással egy komplett védelmi rendszert építünk fel a testünkben.

 

Minden mozgáshiány kiváltotta egészségügyi panasz megelőzhető, ha odafigyelünk magunkra. Észre kell vennünk, meg kell hallanunk a testünk jelzéseit. Mert szól, figyelmeztet, hogy valamin változtatni kell, valami nem jó.

kerekpar4.jpg 

Hetente kétszer elmenni 1-1 órát biciklizni nem lehetetlen küldetés, sétálni pedig a kutyával is lehet, így még vele is jót teszünk.

 

Futni nem kötelező annak, aki nem bírja, viszont a gyaloglás nem megterhelő, nem kerül semmibe. Egy buszmegállónyi távot mindenki le tud sétálni anélkül, hogy másnap izomláza lenne.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5511762569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása