Evezés, amit akár a konditeremben is csinálhatsz

 

Az evezés az úszás mellett az a sportág, amely minden egyes izomcsoportot alaposan megmozgat.

 

Ha eddig azt hitted, evezni csak vízen lehet, kicsit tévedsz. Evezőpad megtalálható ugyanis konditeremben is, amely kardiózás szempontjából az egyik legjobb választás.

Az evezőpad feladata, hogy a vízen történő evezést imitálja. Ezért elektromágneses ellenállással gyártják, hogy a lehető legjobban visszaadják az evezés valódi érzését.

Hatékony mozgásforma, amely zsírégetésre az egyik legjobb módszer. Amennyiben az alakformálás fontosabb szempont számodra, mint a fittség, evezés mellett érdemes úsznod is. A felsőtestet kiegészítő sport nélkül is gyorsan, hatásosan tudod átformálni.

Az evezés a fogyás és az erősödés célját is tökéletesen kielégíti.

evezes.jpg 

Milyen hatással van az izmokra?

Az úszást gyakran úgy emlegetik, mint a sportágat, amely tökéletesen átmozgat minden izomcsoportot. Ez pontosan ebben a formában igaz az evezésre is. Akár úgy evezel, mint vízisport, akár a konditeremben ülsz rá az evezőpadra.

Magát az evezőpadot a kardiógépek között keresd, nagy valószínűséggel senki nem fogja használni. Az a helyzet, hogy nem sokan hisznek a hatékonyságában. Rosszul teszik.

Evezéssel elsősorban a karjaid és a hátizmod erősítheted, de a vállaid és a hasad is edzheted. Ha rendszeresen evezel, amivel a szíved és a tüdőd is terheled, javulni fog az állóképességed.

 

Mit ad még neked az evezőpad?

Elsősorban energiát. Azt már biztosan te is tudod, hogy a rendszeres testmozgás hangulatjavítóként is alkalmazható.

Sportolás közben a szervezet endorfint termel, ami egyfajta örömhormon. Így edzés után az izomláz mellé egy nagy mennyiségű boldogság is jár.

Ha evezel, nem csak erősíted izomcsoportjaid, hanem megóvod azokat a leépüléstől. Jó hatással van a koordinációra, és mint a legtöbb sportág, ez is megelőzi az idő előtti csontritkulást.

Evezőgépet otthonra is beszerezhetsz magadnak, egészen jó áron.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2711821411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása