Ezért érdemes a reggeli edzést választanod

Arról, hogy reggel vagy inkább este érdemesebb edzeni járni, megoszlanak a vélemények. Mindkét napszaknak megvannak az előnyei és a hátrányai, amelyeket érdemes lehet figyelembe venni, mielőtt az edzés be nem épül a mindennapokba.

 

Egy élsportoló úszó egy nap háromszor jár edzeni, reggel 6-kor már a medencébe ugrik fejest. Több kutatás is felhívta a figyelmet a reggeli edzések fontosságára, de mi most inkább a legegyszerűbb érvekre támaszkodva szeretnénk megmutatni, milyen hatással lehet a szervezetedre a korai sportolás.

 

Lehet, hogy még csak most kezdtél az edzésekbe, de érdemes átgondolnod, mikor szánsz időt sportolásra. Természetesen mindenki akkor húz edzőcipőt, amikor akar és amikor ráér, viszont a reggeli mozgás nagyon jót tesz. Még akkor is, ha a heti három edzésedből csak egy alkalmat cserélsz le rá.

 

A napi teendők, a monotonitás és a munkával eltöltött hétköznapok nem csak szellemileg, hanem testileg is megviselik az embert. Ha koránkelő vagy, az ágyban forgolódást bátran cseréld le edzésre.

 

Ilyenkor sokkal frissebb az agy, a test, az izmaid regenerálódtak az este alatt annyira, hogy korán reggel tökéletes teljesítményt tudjanak nyújtani. Mivel a szervezeted kicsit még álmos, így az anyagcserédet is hatékonyan pörgetheted fel.

 

Ha a szabadban szeretsz edzeni, korán reggel nem zavarnak az autók, nincs zaj és futhatsz a természetben anélkül, hogy fülhallgatóval kéne zenét hallgatnod.

reggeli_edzes.jpg

Ha konditerembe jársz, azért érdemes korán érkezned, mert szinte biztos, hogy a legtöbben még alszanak abban az időben, amikor te már rég a súlyokat emelgeted. Ez már csak azért is kényelmes, mert legalább nem kell várnod a kondigépekre.

 

A reggeli edzés miatt a hangulatod egész nap jobb lesz, hiszen azzal a tudattal végzed a mindennapi kötelező teendőid, hogy valamit már tettél magadért, az egészségedért.

 

Pontokba szedtük, miért jobb a reggeli edzés:

 

  1. Energikus leszel egész nap.
  2. Jobban indul a reggel, feltöltődsz és felfrissülsz.
  3. A reggeli edzéstől kapott energiád a nap hátralévő idejében is végig elkísér.
  4. Jobban esik majd a reggelizés.
  5. Az anyagcseréd felpörög.
  6. Nem kell a konditeremben ácsorognod, amíg a kedvenc gépedre vársz.
  7. Jó hangulatban töltheted a teljes napot.
  8. Munka után már nem biztos, hogy lesz kedved edzeni.

 

Ugye, hogy jól hangzik a reggeli edzés?

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6511959529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása