Hódeszkázzunk II. A szükséges felszerelések

Előző írásunkban röviden megismerhettük a hódeszka fogalmát, aki még esetleg nem hallott volna róla. Ha kedvet érzünk kipróbálni, nézzük most meg, milyen alapfelszerelésekre lesz szükségünk a tanuláshoz.

Természetesen az első, amit be kell szereznünk, az maga a hódeszka. Ennek kiválasztása azért korántsem olyan egyszerű feladat, mint ahogy azt sokan gondolnák. Nagyon nem mindegy, hogy milyen szinten állunk – úgymond – a sportban, és nyilván az sem, hogy melyik irányzata számunkra a legszimpatikusabb. Persze, ha most ismerkedünk a sporttal, akkor mindenképp egy kezdőknek való deszkát érdemes beszereznünk.

A típusválaszték már óriási. Ami a leglényegesebb, hogy kiválasszuk a tökéletes talpat, de a hozzá tartozó cipő és a vele járó „kötés” is elengedhetetlen része lesz a sport biztonságos és balesetmentes elsajátításához és űzéséhez.

Vannak olcsóbb és drágább deszkák, ám mindegyik kétirányú és szerkezetük a talpból és a „mag”-ból áll. A komolyabb deszkák drágábbak és itt a mag fából készül, míg az olcsóbb változatok magja speciális, kemény habból. A kötések hajlításának szempontjából is vannak eltérések Léteznek hybrid, camber vagy épp rocker változatok, illetve a szögek állása is különböző.

A snowboard lábbelik is speciálisak, két részből állnak össze, egyik a belső rész, mely vagy fűzős, vagy tépőzáras. Ez a rész felelős a kényelemért. A másik cipőelem pedig az úgynevezett héj rész (külön is fel lehet rögzíteni), mely igen fontos szerepet tölt be, mégpedig a bokákat tartja megfelelő biztonságban.

A kötés persze megint csak lényeges, hogy a hármas összehangoltság tökéletes legyen. A kötést egyébként a talphoz külön is kiválaszthatjuk. Persze nem árt a védőfelszerelés sem – ami a legtöbb sportnál szükséges lehet.

A sport áruházakban képzett eladók várnak bennünket, és profi, hozzáértő segítséggel állnak rendelkezésünkre! Ha egyelőre nem akarunk beruházni, akkor van lehetőségünk kölcsönözni is, hiszen a felszerelés alaphangon is megütheti a százezret.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8212079803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása