Fitness – maga az egészség

A fitness igen népszerű „sportág” már hosszú idők óta, hiszen különféle különféle mozgásfajtákat foglal magában – a tévhittel ellentétben.

Mit is jelent ez valójában?

A fitness eredeti értelmezésben a jó egészség fenntartásához szükséges, állóképesség növelő és kondíció javító tevékenység. Röviden nagyjából ennyit jelent, ám általában az emberek egy tornatermi egy órás ugrálással, vagy súlyzózással hozzák összefüggésbe.

Ám, nem csak erről van szó!

Mindannyian szeretnénk szebb és egészségesebb külsővel rendelkezni, de ezért bizony – hiába a sok hamis ígéret – tennünk is kell valamit. Pontosan ebben segíthet nekünk a mozgás, a sport. Természetesen olyan sport, ami egészségünknek, állóképességünknek, jelenlegi testi adottságainknak és lelkünknek is tökéletesen megfelel. Olyan, ami a legjobb számunkra, s olyan, melynek valóban lesz is eredménye, tehát fáradozásaink nem lesznek hiábavalóak.

A fitness pontosan ebben lehet segítségünkre!

fitness.jpg

A fitness nem kategorizálható be edzőtermi mozgásfajtába, mert létezik egy másik „verziója” is, mely csoportos edzéseket, együttes kikapcsolódásokat tesz lehetővé. Az edzőtermi résznél minden testfelépítésű ember megtalálja a számára tökéletes, lépcsőzetes fejlődési lehetőséget, hiszen az egyéni edzéstervek személyre szabottak. Pontosan leírják, hogy milyen és mekkora „adagú” napi edzést kell végrehajtanunk. A cél, hogy edzésben legyünk és sohasem az, hogy szervezetünket megterheljük!

A csoportos foglalkozásoknál a stressz oldás, a kellemes kikapcsolódás és a testi-lelki egyensúly elérésére és annak folyamatos megtartására törekednek. Sokak szerint fitness sport a jóga is, sőt még a karate, vagy a tenisz is ebbe a kategóriába sorolható. Létezik aqua fitness is, mely a nevéből is láthatóan a vízben folytatott mozgásra helyezi a hangsúly. Ez – köztudottan – minden sport közül talán a legegészségesebb, hiszen úgy hozza formába a testet, az izmokat, az érrendszert, hogy közben nem terheli az ízületeket. Ezáltal teljes biztonsággal végezhető, s idősebb korban is bátran elkezdhető.

A fitness - láthatjuk is – hogy leginkább életfilozófiának tekinthető, oly mértékben, hogy nem csak testi, hanem lélektani pozitív hatása is bizonyított.

A fitness-ben előfordul, hogy segédeszközöket, sporteszközöket is alkalmaznak az oktatók, melyek - a helyes mozgás elsajátítása után, persze - otthonunkban is használhatóak.

Egy ilyen sporteszköz a nálunk is kapható – durranásmentes (!) – gimnasztikai labda.

Mit tud és miért jó?

A durranásmentes labda rendkívül strapabíró és megfelelő keménységű anyagból készül, melynek felülete csúszásmentes. Ez igen lényeges tulajdonság, hiszen sport közben a labda biztonságos elhelyezkedése, mozdulatlansága, a gyakorlatok végzése közben elengedhetetlen.

A labda terhelhetősége szintén egyedülálló, hiszen biztonsággal viseli a nagy testsúlyt, gyakorlatilag nincsen tömegbéli korlát a használatánál. Maximális terhelhetősége háromszáz (!) kilogramm!

Ami nagyszerűségét kellőképp igazolja, az hasadásmentes tulajdonsága. A durranásmentes kialakítás valódi biztonságot nyújt sportolás közben, így lehetőségünk van arra, hogy kizárólag magunkra és az oktatónkra fordíthassuk figyelmünket.  Amennyiben a labda – valamilyen erős, direkt behatás révén – mégis kihasadna, akkor sem durran, hanem lassan, fokozatosan ereszti ki a levegőt. Ennek tudatában bátran használhatjuk hát-és gerincproblémák kezelésénél, akár rehabilitációkhoz, illetve erősítő gyakorlatok hatékonyságának növelésére. Tornánál, illetve talajgyakorlatok közben is nagy segítségünkre lehet a helyes testtartás elérésében, illetve annak megtartásában. Természetesen nem csak edzőtermi használatra ajánlott, hiszen otthonunkban is nagy segítségünkre lehet, sőt az sem ritka, hogy valaki a munkahelyén is használja „ülésre”, ahol ott erre lehetőség van. A durranásmentes labda környezetbarát, rendkívül könnyen és egyszerűen tisztítható.

Több méretben is kapható, hiszen testmagassághoz változó nagyságú durranásmentes labda ajánlott.

Kellemes sportolást, jó egészséget!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5812275241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása