A gravitáció bizony működik!

Sportoljunk, edzzük magunkat, legyünk fittek és egészségesek! Ezt halljuk nap, mint nap, és különféle sportágak közül válogathatunk, szerencsére a lehetőségek tárháza végtelen. Van, aki vízben, van, aki levegőben mozog és olyan is akad aki a „földi sportágak” valamelyikét űzi.

Ami a legfontosabb dolog, bármelyik mozgásfajtát választjuk, hogy egészségünk védelme érdekében a sporttevékenység alatt is mindent megtegyünk. A sérülések elkerülése legyen az elsődleges szempont, bármilyen sportot is választunk.

A gravitációs csizma pontosan ebben lesz segítségünkre, számos jótékony hatást elérő mechanizmusa mellett.

Mit tud a gravitációs csizma?

Amit mindenképp tudni kell róla, hogy képben legyünk a használatával kapcsolatban, hogy kifejezetten a gerinc nyújtására lett megalkotva, így enyhíteni hivatott a derékfájást, illetve annak prevenciójában is fontos szerepe lehet.

A csizma méretét illetően fontos tudni, hogy belsejében található egy extra párnázat, amely azt a célt szolgálja, hogy a gravitációs lábbeli több lábméret esetén is tökéletesen megfelelő legyen.

Maga a gravitációs csizma, a lábszárra csatolható kis „műremek”, tehát lábunk alsó részére kell felhelyezni sportolás előtt. Ezt követően, ha már biztonsággal áll a lábon, akkor a rajta található kampócska segítségével egy speciális rúdra függesztjük fel testünket. A csizma oldalán található egy úgynevezett biztonsági bilincs is, ami segít a használatban. Ez tulajdonképpen egy gyors zárási technika, mely egyéb sportfelszereléseknél is használatos.

Nem kell tehát megijedni, egyáltalán nem bonyolult – és, ha kellő odafigyeléssel rögzítjük – teljesen biztonságos lesz a mozgásunk.

 gravitacios_csizma.jpg

Fentiekből már ki lehet következtetni, hogy tulajdonképpen a csizma felrögzítése – tehát saját testünk „felcsatolása” után a rúdon fejjel lefelé fogunk elhelyezkedni. Ezzel fordított képlettel tudjuk edzeni például a hasizmot, ami a gerinc abszolút tehermentesítését teszi lehetővé.

Sokan – edzői figyelem mellett, később már lehet egyedül is – a fordított guggolást is a gravitációs csizma segítségével végzik, mert így egészen biztosan mentesülnek a sérülések alól.

Fejjel – lefelé lévő testhelyzetben a vér értelemszerűen a fejbe áramlik. Ez azért hat jótékonyan a szervezetünkre, mert az oxigén dús vér a fejfájást is képes megszűntetni.

A szervezetre gyakorolt pozitív hatásait egy kicsit tudományosabban úgy lehet elképzelni, mintha mondjuk fejen állnánk. (Ez a jógában is fontos gyakorlat, nem véletlenül, hiszen valóban „csodákra” képes a közérzet javításában.)

 

Akik már próbálták a gravitációs csizmával való edzést, biztosan tudják, hogy az ízületeken a gravitációs nyomás megfordul, ami tulajdonképpen ennek a mozgásterápiának a lényege. Pontos neve pedig az inverziós terápia.

Ebből is látható, hogy itt nem pusztán sportról van szó, hanem annak egy olyan változatáról, ami – amellett, hogy edzi, erősíti a testet – egy plusz, bizonyított pozitív tulajdonsága is van, ami a fordított testhelyzetben való mozgással biztosítható.

A tapasztalatok, amit az edzők és a sportolók is észlelnek, az a gerincbántalmakra gyakorolt jótékony hatás, melyet a visszaigazolások is mutatnak.

Köztudott, ha a hátizmokat megnyújtjuk – persze kíméletesen és fokozatosan elérve az eredményt – akkor az ott lévő fájdalom nagymértékben csökken. A stressz szintén ellensége az izmoknak, ezért ebben az esetben is hatékony megoldás a gravitációs csizma segítségével történő mozgás. Az agyban nő a vérellátás, az oxigénellátás, így sokkal jobb közérzetet tapasztalhatunk a torna után.

Sokan küzdenek a fejenállással, nem igazán sikerül  megtartani ugyanis egyensúlyukat. A gravitációs csizma erre is megoldás, hiszen anélkül érhetjük el a kívánt – fordított – testhelyzetet, hogy egyensúlyoznunk kellene.

A másik jó hír, hogy ezzel az edzésfajtával a has alsó részén elhelyezkedő izmokat is erősíthetjük, ami sokunknál kényes téma, és általában nehezen edzhető terület. A gravitációs csizmás megoldás viszont jóval kisebb kellemetlenséggel jár, mint az ülő helyzetből történő magasba emelése a lábaknak.

Itt a „lógó helyzetből” felemelkedve érjük el a – másik, ülésből történő edzéssel megegyező - hatékonyságot, kevesebb szenvedéssel.

Egy próbát mindenképp megér, érdemes kipróbálni az áruházunkban is kapható gravicsizmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2912324953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása