Van már step-padod? Tudod, mi az?

Tudtad azt, ha feszes izomzatot szeretnél, de nem akarsz súlyzózni, vagy épp csak a combodat és a vádlidat akarod formába hozni, akkor nem csak a biciklizést, vagy a futást választhatod? Nem? Pedig igen! Van ugyanis egy remek „kis” eszköz, amivel pillanatok alatt formába hozhatod magad, ráadásul még kombinálhatod is kedvenc sportoddal az aerobik-kal.

A step-pad edzi a lábakat és ráadásul még növeli az egyensúlyérzéket is, hiszen nagy szükség van rá a mozgás közben. A step-pados mozgást csoportban is végezheted, de otthon is kiváló lehetőség a sportolásra, ha esik, ha fúj, nem lehet kifogásod, hiszen fedett helyen leszel!

Nézzük meg, miért is oly hatékony a step-pados edzés?

  • Először is, formás popsit és feszes, izmos lábakat eredményez

A lábizmokat igen hatékonyan erősíti, ezáltal megnöveli erejüket is, ami más sportokban, de még hagyományos, szokványos tevékenységünk során is hasznunkra válik. Például mini szoknyás séta közben a látvány szempontjából ideális eredmény hölgyeknél, férfiaknál pedig szebb lesz az összkép rövidnadrágban.

  • Erőnlét javítás

Amikor egyszerre erősítjük mindkét – vagy mind a négy – végtagunkat, váltogatva, akkor mindegyik izomzata egyaránt és egyforma mértékben fejlődik, tehát az általános erőnlét ezzel egyenes arányban javul.

  • Kíméli a gerincet – megelőzve a sérüléseket, húzódásokat

A step-pad azoknak is ajánlott, akik a törzsüket szeretnék erősíteni, de úgy, hogy magát a hátat nem akarják terhelésnek kitenni, feleslegesen megerőltetni. Mivel a pad kíméli a hátat, de hasonlóan mozgat mint például a guggolás, ezért azok is végezhetik, akik egyébként derékfájásra hajlamosat. Azért, mert sokkal kíméletesebb módon dolgozik az izmokkal, mint a guggolás, azonos hatékonyság és eredmény mellett.

step_4.jpg

A step aerobik gyakorlatilag abszolút alkalmas a combok és a fenék formálására, ugyanakkor igen csak megdolgoztatja a vádli izmait is. E mellett a zsírégetést is gyorsítja, tehát egyidejűleg edzi az érrendszert és a szívet is, a ritmikus, egyenletes tempóban történő aerob mozgásnak köszönhetően. Erre pedig elengedhetetlen eszköz lehet a step-pad, hiszen helyettesíti a taposógépet is. Segítségével szinte azonos mozgás érhető el, noha itt a padra fellépésre helyezzük a hangsúlyt. Persze nem muszáj a padot aerob edzésnél használni, önmagában is alkalmazható edzés gyanánt. A step-aerobik előnye annyi, hogy zenével kombinálva, társaságban a mozgás felemelőbb, jobban tűrjük a monotonitást, ha így sportolunk, tehát a lelkünkre is pozitív hatást gyakorlunk.

A step- pad előnye mondjuk egy futópaddal szemben, hogy rendkívül kis helyen elfér, és szétszedésére is van lehetőség. Ami azt eredményezi, hogy szinte bárhová magunkkal vihetjük, tehát nem csak otthonunkban használhatjuk. Edzés után betoljuk az ágy alá, vagy betesszük a gardróbba, így sohasem lesz útban.

Használatukkal akár 300 kalóriát is elégethetünk fél óra alatt, normál testsúly esetében. Persze nyilván a fokozatosság elve a leglényegesebb ennél a sportnál is, nem pedig az, hogy két hét alatt tíz kilogramm súlyfelesleggel büszkélkedhessünk. Aki edzettebb, jobb az állóképessége, annak könnyebb dolga lesz a step-pados mozgást illetően, de az óvatosság mindenkinél alapvető kell, hogy legyen. A szív és az izmok edzése fontos egészségünk megőrzése szempontjából, de hatásos és biztonságos akkor lesz, ha betartjuk a mértéket és a fokozatos haladást. Ez minden sport alapja.

Milyen step-padok vannak?

A küllemben és a nagyságban is vannak különbségek, ugyan ez vonatkozik a step-pad árára is. Már egészen olcsó modellek is kaphatóak, a komolyabbak picit drágábbak, de ennél fogva tartósabbak és strapabíróbbak is. Méretük általában – a középkategóriában – 90 cm x 40 cm-es.

 

Áruházunkban megtalálható a kifejezetten  termekbe való típus is, masszív és erős kivitelben, hiszen ott a nagy létszám miatt jóval nagyobb igénybevételnek van kitéve a sporteszköz. A padok állíthatóak, és ahogy fentebb írtuk, különböző méretben és magasságban készülnek. Egy jó edzésterv, egy jó step-pad és meg is van a sport, amit mindig is kerestél!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4712342895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása