A rollerek újra hódítanak!

12.jpg

A rollerek újra hódítanak!

 

A rollerek láthatóan újra visszajöttek a divatba, - mondjuk ezt a fiataloknak  - hiszen ők nem biztos, hogy tudják, hogy a roller valójában egy igen régi találmány. Teljesen mindegy, hogy ki rollerezik, gyerek, vagy felnőtt, mindenki számára létezik megfelelő sporteszköz, kicsi és nagy megtalálja a kedvére valót.

Ami a nagy lelkesedés oka lehet manapság, az a roller számos előnye például a kerékpárral szemben.

A roller – rövid távon – sokkal emberbarátabb, hiszen sem a tárolásával, sem a zárásával nem kell bajlódni. Még akkor is elindulhatunk vele, ha mondjuk lóg az eső lába, hiszen  - pl. az összecsukható változatot – egyszerűen berakjuk a hátizsákunkba és bármilyen közlekedési eszközre felpattanhatunk vele. (még jegyet sem kell váltani külön rá).

Nagyobb kirándulásokra, hétvégére is könnyedén magunkkal vihetjük, gond nélkül elfér egy táskában, vagy a csomagtartóban, bőröndben mondjuk még a repülőn is. Úti célunk elérésekor pedig fogjuk, és elindulunk vele városnézésre, vagy vásárolni.

A nyugati országokban nem ritka, hogy öltönyben, csinos ruházatban is használják, még üzletemberek is. Ennek egyik oka, hogy nem igényel akkora erőfeszítést a testmozgásban, mint mondjuk egy kerékpár, következésképp nem is izzaszt annyira. Mégis sporteszköz, környezetbarát és jóval gyorsabb, mint a gyaloglás.

A lábmeghajtású rollerek kettő-négy kerékkel vannak felszerelve,  lábtartó van rajtuk és rendelkeznek valamilyen fékezésre alkalmas berendezéssel is. Kormányozhatóak természetesen, mozgásra pedig úgy bírjuk, hogy egyik lábbal hajtjuk magunkat a talajon, a másik lábunk pedig a deszkán helyezkedik el.

Ráadásul létezik elektromos változata is, ami semmilyen mozgást nem igényel, felpattanunk rá és indulhatunk célunk felé. Az elektromos változat – ellentétben a lábmeghajtású típussal -  mindig két kerekű és jóval szélesebb „deszkával” rendelkezik.  Ezek között is létezik összecsukható változat, súlyuk általában húsz kg, vagy annál valamivel könnyebb. Persze az elektromos típus lényegesen drágább, mint a mechanikus változat,  ám sebességük már a negyven km-t is elérheti, ami igen csábító adat a rolleresek körében, igazi hamisíthatatlan feeling.

Minél nagyobb a roller kereke, annál gyorsabb vele a haladás, illetve az utak egyenetlenségei annál kisebb mértékben zavarnak bennünket. A városi rollerek váza direkt úgy van kialakítva, hogy a kerekek elérhetik a 20 cm átmérőt is anélkül, hogy összehajtásnál túl sok helyet foglalnának.

Ami fontos még, ha valaki a városban használná, mondjuk munkába járásra, hogy olyat vásároljon, melynek van lökhárítója is. Ezzel elkerülhető a sár felverődése, és a porosodás a ruhán, ráadásul még a fékezésnél is katalizátor lehet. Direkt nem említjük az esőt, mert a roller nem igazán alkalmas esőben való közlekedésre, veszélyes a nedves talaj miatt, ezt tehát kerüljük el!

Különféle szempontok alapján válogathatunk a rollerek között. Ezek lehetnek kényelmi elvárások, például a deszka szélessége, ahová guruláskor mindkét lábat felhelyezhetjük, vagy magunk mellé állíthatjuk a gyermeket is. Teherbírásuk már elérheti a 150 kg-ot is, de átlagban száz kg alatti modelleket találunk, a nagyobb súlyhoz speciális kialakítást keressünk.

Ha nem az elektromos változat mellett döntünk, akkor annak is örülhetünk az „utazási élmény” mellett, hogy egy óra alatt több kalóriát is elégethetünk vele, mint a sétával, vagy a kerékpározással. A gyaloglásnál, több mint kétszer annyi kalóriát gyilkolunk meg a rollerral, és a futásnál mindössze száz kalóriával kevesebbet! Hatékony mozgásfajta tehát, ráadásul óriási élmény is, könnyen beleszeret az ember, ha egyszer kipróbálja. Teljesen átmozgatja közben a testet, a vádlit, a karokat, a vállat, a popsi izmait és persze a combokat is, ráadásul még a hasizmot is mozgásra kényszerítjük vele. Ha a hajtólábat váltogatjuk, - ami nagyon fontos is -azzal elérjük, hogy mindkét comb izomzata megfelelő mértékben legyen terhelve. Hatékonyan égeti a testzsírt, növeli az erőnlétet, egyensúlyérzéket és mozgáskoordinációt fejleszt, emellett még vidámságot is biztosít!

http://www.aktivsport.hu/roller-roller-t192159/

Válogathatunk világító, extrém, elektromos, összecsukható, városi-vagy túra rollerek közül, különleges kialakítású, gyermek – és felnőtt rollerekből, színek szerint is,  érdemes tehát szétnézni a kínálatban!

Itt a tavasz, jön a nyár, megérkezett a rolleridő!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2212390481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása