Segítünk a döntésben: tenisz, squash vagy tollaslabda?

Ha szeretnél valamilyen ütős játékot játszani, de nem tudsz dönteni, hogy a három legnépszerűbb közül melyik mellett tedd le a voksod, engedd meg, hogy segítsünk! Összeszedtük neked a három játék legfontosabb jellemzőit.

aktivsport_31_2.jpg

Tenisz

A tenisz legnagyobb előnye, hogy nagy népszerűségének köszönhetően nagyon kevés olyan nagyváros van, ahol ne lenne lehetőség egy jó teniszezésre. Budapesten gyakorlatilag egymást érik a teniszpályák. Sok iskolában választható sportág, így még az alapok elsajátításához sem kell feltétlenül tanárt fogadni.

Negatívum lehet azonban, hogy a sportág alapjainak elsajátítása viszonylag hosszabb időt követel. Az, hogy folyamatos, szép játékot produkálhassunk, sok esetben akár hónapok kemény munkáját is igényelheti.

A tenisz igen intenzív sport, sok keresztmozgást igényel, valamint a bokákat is jelentős terhelés alá veti. Ezeket érdemes figyelembe venned, mielőtt teniszezni kezdenél. Ha viszont döntöttél, érdemes vetned egy pillantást teniszfelszereléseinkre és -kiegészítőinkre.

Squash

A squash, más néven fallabda egyik legnagyobb előnye éppen az, hogy a játék alapjai rendkívül gyorsan elsajátíthatók. Néhány óra gyakorlást követően már élvezhetővé és folyamatossá válhat a játékod.

Viszont ha valami “laza” sportot keresel, nem biztos, hogy a squash a megfelelő választás. A fallabda ugyanis még a tenisznél is dinamikusabb, pörgősebb és izzasztóbb játék. Igaz, egy meccset gyorsabban le lehet játszani, mint a teniszben, a folyamatos terhelés így rövidebb ideig tart.

Tollaslabda

A tollaslabda valamelyest könnyedebb, mint a tenisz és a fallabda, de tévedés azt gondolni, hogy nem kimerítő. A legnagyobb előnye a korábban említett két riválisával szemben, hogy a ház kertjében vagy a lakás közelében található parkban is játszható.

Nem szükséges minden alkalommal pályát bérelni és oktatót sem kell fizetned, amennyiben csak hobbiszinten szeretnéd ezt a sportot űzni. A családi nyaralások egyik legnépszerűbb játéka a tollaslabda, éppen azért, mert az alap felszerelésen és néhány méternyi sík területen kívül más nem szükséges ahhoz, hogy játszhassuk.

Ha kedvet kaptál valamelyikhez, keresd fel webshopunkat, és válogass kedvedre a jobbnál jobb kiegészítőkben!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1012804628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása