5+1 ok, amiért megéri görkorcsolyát húznod!

A legtöbben kellemes szórakozásként, esetleg extrém mozdulatsorokat felsorakoztató hobbiként gondolnak a görkorcsolyázásra. Pedig ennél sokkal több is kihozható belőle. Nézzük, hogyan szolgálja az egészséged és a hangulatod a görkorcsolyázás!


1. Remek kalóriaégető

Gondoltad volna, hogy egy 75 kg súlyú személy 10 perc görkorizással körülbelül 88 kcal energiát égethet el. Ez azt jelenti, hogy 40 perc görkorcsolyázással ledolgozhatod az ebéd után titokban elfogyasztott csokitortaszeletet.


2. Izmot is építhetsz

A görkorizás lényegében kardió edzésként is funkcionál. Jó formában tartja a hasizmot, a comb- és fenékizmokat és a vádlit is. Sőt, az összetett mozgásnak köszönhetően olyan izmaid is fejlődnek majd (pl. kar, mell, hát), amelyekről nem is gondoltad.

gorkorcsolya.jpg

3. Lazítja az ízületeket

Korcsolyázás közben a szervezetedben olyan folyadékmozgás zajlik le, amely hatására ízületeid ellenállóbbá vállnak, ezért a későbbiekben nagyobb védettséget élvezel az esetleges sportsérülésekkel szemben. A Massachusetts-i Egyetem kutatása szerint a görkorcsolyázás 50%-kal kevesebb terhet jelent az ízületeknek, mint például a futás.


4. Jó hatással van a szív egészségére

Egyes kutatások szerint átlagos sebességű görkorcsolyázás közben 140-160 körüli pulzusszám érhető el, csúcssebességű korizás esetében pedig akár 180-ra is emelhető a pulzus. Ezáltal rendkívül hatásos aerobik edzésnek minősül, mely erősíti a szívet.


5. Segít a stresszmentes, vidám életmód elérésében

Ezzel kapcsolatban is számos kutatásra hivatkozhatnánk, de talán felesleges. Azzal ma már senki sem vitatkozik, hogy a testmozgás csökkenti a stresszt, illetve segít a céltudatosság fejlesztésében. Ha minden nap következetesen lejársz gurulni, sokkal kitartóbb leszel, amikor például a karrieredben vagy magánéletedben kitűzött céljaidért kell tenned.


+1 Nálunk most akciósan szerezheted be saját görkorcsolyád

Célunk, hogy a lehető legtöbb embernek segítsünk a tudatos és egészséges életforma megteremtésében. Úgy döntöttünk tehát, hogy egyes görkorcsolyamodelljeink és kiegészítőink korlátozott ideig kedvezményes áron lesznek megvásárolhatók.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7312992934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása