Ezt mindenképpen olvasd el, mielőtt aerobikozni kezdenél

Magyarországon már hosszú évek óta nagy népszerűségnek örvend az aerobik mint mozgásforma. A legtöbben mégis tévhitek alapján ítélik meg ezt az edzésmódot.

Aktuális cikkünkben összefoglaljuk, mit kell tudnod az aerobikról, milyen felszerelések szükségesek vagy ajánlottak hozzá, illetve mi az aerobikkal kapcsolatban élő legnagyobb tévhit.

aktivsport_03_2.jpg

Mi az aerobik?

Az aerobik kombinálja a ritmikus aerob gyakorlatokat a nyújtó és erősítő gyakorlatokkal.

Ezáltal rugalmasabbá teszi az izmokat és ízületeket, növeli az izomerőt, illetve javítja a szív- és érrendszer kondícióját.

aktivsport-sulyzo-4-kg-neopren-citrom_1ba595e6ad836699965a6553e62a06f8.jpg

A legnagyobb tévhit: az aerobik a legjobb fogyókúra

Az valóban igaz, hogy az aerob mozgások a fitnesz programok egyik alapját képezik.

Azonban a súlyzós, erősítő edzések szintén rendkívül fontosak, ha az ideális testsúly hosszútávú megtartása a cél.
A nagyobb izomtömegek működtetése ugyanis nyugalmi állapotban is több kalória égetést igényel, így csökken az elhízás veszélye.

Ráadásul a súlyzós edzések erősítik a csontokat és izomzatot, aminek hatására az aerob mozgásokat is könnyebben és hatékonyabban végezheted majd.

Ezért érdemes beszerezned egy otthon is használható súlyzót, melynek segítségével kiegészítheted az aerobik gyakorlatokat.

step-pad-aktivsport-pro-98x38x15-cm-610010000074_44f705db93d74b6d2e327c8cbf5a37a8.jpg

Milyen eszközöket használhatok aerobik közben?

Az imént említett súlyzó mellett számos olyan eszköz létezik, amelyet az aerobik különböző változatai során használhatsz.

Az egyik ilyen a step pad, amely az aerobik egyik legfontosabb kelléke.

Segítségével formálható a fenék, a comb, a vádli, emellett zsírégető, valamint szív- és érrendszer-erősítő gyakorlatok elvégzésére is alkalmas.

Valamint egészen biztosan szükséged lesz egy csúszásmentes fitneszszőnyegre, amely a legtöbb edzésforma gyakorlása közben elengedhetetlen.

fitnesz-szonyeg-gymstick-fekete-1x140x60-cm_9fa0393665accb6461dc6f8fbf65be15.jpg

A szőnyeg kiválasztásakor fontos szempont, hogy az bőr- és környezetbarát anyagokból készüljön, emellett kényelmes legyen, és kompakt.

Természetesen, amint nagyobb gyakorlatod lesz az aerobik terén, további tanácsokra is szükséged lesz majd, ezek csak az alapvető tudnivalók és tanácsok voltak.

Amennyiben szükségét érzed, az AktivSport webshopjában további fitneszkellékeket vásárolhatsz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7213586233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása