Hurrá, itt a nyár, kezdődik a strand- és medenceszezon

Az elmúlt években már tapasztalhattuk, hogy Magyarországon egyre rövidebb ideig van ősz és tavasz, így meghosszabbodtak a nyári és téli hónapok. Ennek eredményeképpen májusban már a legtöbben használatba állítják a kerti medencét. Van azonban néhány dolog, amire figyelned kell, mielőtt te is hasonlóképpen jársz el.

Mindenképpen ellenőrizd a medence állapotát


Attól függően, hogy milyen medencéd van, el kell végezned a megfelelő ellenőrzéseket. A nagy méretű úszómedencék esetében a különféle gépészeti elemeket is ellenőrizned kell. Meg kell bizonyosodnod arról, hogy a vízforgató szivattyú megfelelően üzemel, továbbá a homokszűrő karbantartásáról is gondoskodnod kell.

 Az egyszerűbb, összeszerelhető kerti medencék esetében jellemzően inkább az eszköz állapotát kell megvizsgálnod. Bizonyosodj meg róla, hogy a medence felületén nincsenek sérülések, így sehol sem ereszti a vizet. Ez nemcsak a szórakozás tekintetében fontos, hanem költséghatékonyság tekintetében is, hiszen a folyamatosan újratöltendő medence nem éppen gazdaságos.

3354405_l.jpg

Hajts végre egy vízpróbát


Ez a művelet is a komolyabb víztisztító rendszerekkel ellátott medencéknél fontos. Első körben a keringető szivattyút kell ellenőrizned, ha pedig annak működésében nem tapasztalsz hibát, továbbléphetsz a víz ellenőrzésére.

Tavasszal általában érdemes lecserélni a rendszerben lévő elöregedett medencevizet, különösen akkor, ha az 2-3 évnél régebbi - értelemszerűen ez az összeszerelhető medencék esetében nem áll fenn.

Gondoskodj a víz folyamatos tísztántartásáról


Ha komolyabb úszómedencével rendelkezel, mindenképpen érdemes annak vizét klórtablettával tisztítanod - azonban nemcsak a legprofibb medencék esetében fontos ez.

A klórtabletták alkalmazása rendkívül egyszerű, csupán egyetlen úszóadagolóra lesz szükséged hozzá. Ez azért is fontos, mert a klórtablettát fólia, vagy műanyag burkolatú medencénél közvetlenül a vízbe dobni, ez ugyanis a burkolat károsodását okozhatja.

Ha szeretnél időben felkészülni a nyárra, és beszerezni a medencédhez szükséges kiegészítőket - esetleg a konkrét medencét -, érdemes egy pillantást vetned erre az oldalra: https://www.aktivsport.hu/medence

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr414012536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása