A sportimádók blogja

Mit tegyek, ha tönkrement a trambulin?

2018/05/23. - írta: aktivsport

A gyerekek imádják a trambulint, azonban csupán féligazság lenne, ha azt állítanánk, hogy kizárólag a gyerekek szórakozása. Valljuk be, egy elég erős szerkezeten a felnőttek is szívesen ugrálnak, szaltóznak, és tanulnak be különböző mozdulatsorokat. Előfordulhat azonban, hogy a trambulin egyik alkatrésze meghibásodik, eltörik vagy épp elszakad. Ilyenkor feltétlenül újat kell vásárolnunk?

Manapság, ha valami elromlik, kidobjuk


Nem szeretnénk állást foglalni a kapitalizmus mellett vagy ellen. Az azonban egyre bizonyosabbá válik, hogy a fogyasztói viselkedés alapvetése, hogy a meghibásodott ingóságainkat kidobjuk, és újakat vásárolunk helyettük.

Ez azonban sok esetben nem kifizetődő. Persze, hallunk érveket, amelyek szerint a javítási költségek olykor meghaladják az új termékek árait - vagy legalábbis nem térnek el tőle jelentős mértékben -, ezért nem gazdaságos a javítás.

40603968_l.jpg

Egy totálkáros autó esetében még megértjük ezt az érvelést, egy sportszer esetében azonban már kevésbé, különösen akkor, ha egy trambulinról van szó, melynek egyes alkatrészei valóban az eszköz árának töredékét teszik ki.

Hogyan hibásodhat meg egy trambulin?


A trambulinok leggyakrabb esetben a rugó törése vagy az ugrálófelület szakadása miatt vállnak veszélyessé vagy használhatatlanná. Ilyen esetekben elegendő a problémás alkatrészeket cserélni, és máris újra használhatóvá válik a trambulin.

Ritkább esetekben ugyan, de előfordulhat, hogy a védőháló szakad ki. Ilyen esetben is azonnali csere javasolt, hogy a további használat balesetveszélyes lehet, különösen kisgyerekek számára. Hasonló okokból kifolyólag a rugóvédők állapota is fontos, nehogy a fedetlen rugók okozzanak sérülést.
Fordíts különös figyelmet az alkatrészek minőségére
Amikor trambulinalkatrészt vásárolsz, fordíts különös figyelmet arra, hogy ellenőrizhető forrásból, jó minőségű alkatrészeket szerezz be. Ezzel kapcsolatban már korábban is írtunk egy cikket, amely hasznodra lehet.

Oszd meg a cikket trambulintulajdonos ismerőseiddel, hogy ők is tudják, mit kell tenniük, ha a sportszerükben meghibásodik egy alkatrész!

Szólj hozzá!

Így kezdj újra sportolni egy hosszabb szünet után

2018/05/16. - írta: aktivsport

Nem is kezdenénk bele abba a számtalanszor ismételt mantrába, hogy mozognia és sportolnia gyakorlatilag minden embernek ajánlott. Többször beszéltünk már arról, hogy még azok az emberek is felhagynak időnként a testmozgással, akik egyébként rendszeresen űzik. Ez lehet egy téli szünet vagy egy komolyabb sérülésből fakadó kényszerpihenő. Az ok igazából másodlagos, a hangsúly azon van, mire kell figyelned a visszatéréskor.

A fokozatosság létfontosságú


Az ember jellemzően hiú lény, szereti magát a lehető legjobb fényben feltüntetni. A legtöbben ezért azt a hibát követjük el, hogy amikor újra edzeni kezdünk, a legutóbbi edzésünknek megfelelő teljesítményt várjuk el magunktól. Ennek az eredménye garantáltan túlterhelés lesz.

aktivsport_09_1.jpg

Persze ezt sokan elintézik egy legyintéssel, mondván mi a legrosszabb, ami történhet, egy kis izomláz? Ez a hozzáállás két okból is problémás:

Az izomláz a közhiedelemmel ellentétben nem azt jelenti, hogy jót tettél a testeddel, és most éppen fejlődik.
Nem, nem az izomláz a legrosszabb, ami egy túlterhelt testtel történhet. Sőt, igen nagy a kockázata annak, hogy olyan sérülést szenvedsz, aminek köszönhetően újabb napokra, hetekre, vagy akár hónapokra fel kell hagynod a testmozgással.

Unalmas, de igaz, bemelegítés nélkül soha


Számtalanszor tapasztaljuk, hogy egyes emberek bemelegítés nélkül kezdenek bele a napi sporttevékenységeikbe. Ez még egy edzésben lévő személy esetében is veszélyes, nemhogy egy újrakezdő számára. Szóval ne feledd, mozgás előtt bemelegítés, utána nyújtás-lazítás.

És a legfontosabb, a megfelelő tápanyagok


Bizonyára tudod, hogy a testünk megközelítőleg 60%-át víz teszi ki. És mivel aktív mozgás során izzadság formájában folyamatosan folyadékot veszítünk, gondoskodnunk kell annak megfelelő mértékű pótlásáról. Soha ne indulj tehát sportolni víz nélkül, sőt a hétköznapokon is figyelj arra, hogy megfelelő mennyiségű vizet vigyél a szervezetben. Ha lehet sportoláshoz szénsavmentes vizet válassz. 

A másik nagyon fontos dolog az ásványi anyag-pótlás, ezek ugyanis nagy szerepet játszanak a test regenerálódásában. A kálcium és a magnézium ilyen tekintetben nélkülözhetetlenek, ahogyan az A-, B- és C-vitamin is rendkívül fontos.

 

Miután megfogadtad a cikkünkben található tanácsokat, érdemes szétnézned webáruházunkban, hogy beszerezhesd az edzéshez, mozgáshoz szükséges profi felszereléseket, melyek szintén szerves részeit képezik az egészséges testmozgásnak.

Szólj hozzá!

A tollaslabdázásról

2018/05/03. - írta: aktivsport

A tollasütőket és labdákat nemcsak nyáron, a strandon érdemes elővenni, hiszen bár egyszerű sportról van szó, rengeteg előnnyel is jár.

A tollaslabdázás ütővel játszott sport, amelyet általában két egymással szemben álló résztvevő játszik. Lehet páros játszmát is kialakítani, amelyben oldalankét két – két játékos alkot. A hivatalos mérkőzéseket az ellenfelek egy téglalap alakú pálya két felén foglalják el helyüket, amelyeket egy háló választ egymástól.

A tollaslabda ütő


A tollaslabdához használt ütő legyen könnyű, a legjobb minőségű tollaslabda ütők kb. 70-100 gramm között vannak. Ezen tollasütők alapanyaga szénszálas kompozit, melynek súly-erősség aránya igen kedvező. A hobby szintű ütők alumíniumból vagy acélból készülnek. Akik csak időnként veszik elő ütőiket, azoknak a kezdő/hobby ütők is tökéletesen megfelelnek.

untitled-design-2.png

Léteznek már kifejezetten gyerekeknek készült tollasütők is, amelyekkel az alapokat sajátíthatják el. Ezeknek az ütőknek a feje nagyobb, markolata vékonyabb, hogy minél több sikerélményt szerezzünk a piciknek is, így nem mely a kedvük a játéktól.

Tollaslabda ütőnkhöz külön vásárolhatunk gripet is, ami az ütő markolatára szükséges. Ha egy ütőt nem szeretnénk emiatt kidobni, érdemes lecserélni a gripet, amelyet kezdőként is fel tudunk tenni az ütőre.  

A tollaslabda labda


A tollaslabda készülhet eredeti tollakból, illetve műanyagból, azonban mindkét esetben hasonló repülési tulajdonságokkal bírnak. 

Ha hosszú távon akarjuk labdánkat használni, akkor már érdemes kicsit drágább, komolyabb tollaslabdát vásárolni. Ilyenkor már a tollaslabdák sebességek között is válogathatunk. A legtöbb labda lassú, közepes és gyors változatban elérhető. Ezek a megjelölések a tollaslabda repülésének gyorsaságát jelentik. A lassú a kék, a zöld a közepes és a piros pedig a gyors labda. 

A legtöbb labda fehér és sárga színű szoknyával gyártott. Ha sárga szoknyás labdát választunk, akkor az jobban látható sötétebb termekben, vagy kint szürkületkor is. 

Itt említenénk meg a speed badmintont is, amely talán kevésbé ismert hazánkban. Ez a gyors tollaslabda, amelynek ütője speciális formázott ütő és gyorsabb, valamint nehezebb labda tartozik hozzá. Így az a nagy előnye a tollaslabdával ellentétben, hogy lehetővé teszi az időjárástól független játékot.

Érvek a tollaslabdázás mellett


- Javítja a fizikai állóképességet

- Növeli a betegségekkel szembeni ellenálló-képességet

- Javítja a reflexeket, fokozza a gyorsaságot és a produktivitást

- Fiatalon tartja az agyat

- Vidám és élvezetes játék

Ha úgy gondolod Te is beszereznél egy pár ütőt vagy labdát, nézz körül webáruházunkban: https://www.aktivsport.hu/tollaslabda

1 komment

Alkatrész trambulinhoz? A biztonságos trambulinhasználathoz

2018/04/20. - írta: aktivsport

Itt a tavasz, fantasztikus idő van, már van akik előkerültek a régi trambulinok, de sok garázsból még csak most veszik használata. Egy trambulinon ugrálni, minden gyerek arcára mosolyt csal. Tökéletes kerti időtöltés egy felhőtlen tavaszi vagy nyári napon. A trambulinon ugrálásnak is megvannak a maga veszélyei, ezért fontos, hogy legyünk óvatosak és betartsuk pár szabályt.

A trambulint megfelelően karbantartva megnövelheted trambulinod élettartamát és biztonságosságát is.

A karbantartás növeli a biztonságot 


Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizd nem sérült-e a trambulin, és ha igen lecseréld a szükséges alkatrészt.

Főleg ilyenkor, amikor tavalyról kerülnek elő a trambulinok érdemes használat előtt ellenőrizni, hogy minden alkatrész megfelelő állapotban van-e. Ha valami hibás, vagy elhasználódott mindenképpen érdemes cseréni, hisz gyermekünk biztonsága az első. 

Milyen alkatrészt vásároljunk?


Az alkatrész kiválasztásánál a legfőbb szempont, hogy tudjuk milyen gyártmányú trambulinunk van, esetlegesen honnan vásároltuk. Nagy valószínűséggel onnan fogunk tudni alkatrészt is beszerezni, ahonnan vásároltuk, de ha vásárlás előtt állnánk, ez is egy fontos szempont lehet.

pulling-spring.jpg

Azért is fontos tudni milyen gyártmányt vásároltunk, mert a különböző gyártmányú/márkájú trambulinokhoz nem biztos hogy jó ugyanaz az alkatrész, még ha méretre, kinézetre esetleg meg is egyezik.

Az alkatrész beszerzésen kívül ajánlott rendszeresen tisztítani az ugrálófelület is. Nedves ruhával távolítsd el a koszt, majd töröld át száraz ruhával is.

Ha felmérte trambulinját, és szüksége lenne bármilyen trambulin alkatrészre, vagy kiegészítőre, tekintse meg kínálatunkat, és vásároljon kedvező árú, kiváló minőségű termékeink közül! Kérdése, vagy észrevétele lenne? Vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Kellemes időtöltést és biztonságos ugrálást kívánunk!

Szólj hozzá!

Futóbiciklis választás, mire figyeljünk?

2018/04/12. - írta: aktivsport

A futóbicikli hatalmas szabadságot ajándékoz a gyermeknek és nagy örömét jelent számára, amikor ő is két keréken közlekedhet.

A koordinált mozgás fejlődésében egy újabb elem gazdagodását jelenti: az erővel, a lendülettel és a sebességgel való bánni tudás képességét engedi kibontakozni.

A futóbiciklit főként a kismotort kinőtt kb 1,5-2 éves kortól ajánlott. Az a gyerek, aki futóbringa használata után kap igazi pedálos kétkerekűt, gyorsabban tanulja meg és sokkal biztonságosabban tud majd biciklizni, mert előtte már tapasztalatot szerzett a járművel való mozgásról.

learn-to-cycle-3.jpg

Több tényezőre is érdemes figyelni vásárláskor.

A választásnál rengeteg szín és forma van már, egyetlen egy dologra kell mindenképpen odafigyelni, hogy leérjen a lába a kicsinek. Akár olyan típust választani, aminél állítható az ülés/kormány, így tovább fogja tudni használni.

Főkét azoknak a gyerekeknek fontos ez akik még kezdők, mindkét lába, sőt talpa érjen le biztonságosan a talajra. A haladó bringázóknak elég, ha a lábujjuk leér.

Futóbicikli kezdőknek javaslom a nyerget még alacsonyabbra állítani, hogy a gyerek tudatosan rá tudjon ülni. Ha túl magasan van a nyereg, a gyermek kicsit elcsúszhat a nyeregben és ez a kormányzás kárára mehet.

A magasságon túl érdemes figyelni a bicikli súlya is. Minél könnyebb a bicikli, annál könnyebb a gyereknek az egyensúlyát megtartani és a biciklit kormányozni. 

A biztonságos biciklizéshez mindenképpen hozzátartozik egy jól passzoló sisak, mely a fej hátsó felét is jól takarja. Stabilan kell állnia a fején, és nem szabadna a nyakába csúsznia. Használható még kesztyű is, kifejezetten biciklizéshez, hogy a könnyen izzadó gyerekkezek nem csúsznak le könnyen a kormányról, sőt elesésnél is megvédi a kis kezüket az égető és fájdalmas horzsolásoktól.

Ha gondolkozol rajta, hogy futóbringát vegyél, nézd meg kínálatunkat, most érkeztek új Disney mintás biciklik: https://www.aktivsport.hu/futobicikli/

Szólj hozzá!

Mire figyeljek kosárlabda vásárláskor?

2018/04/04. - írta: aktivsport

A kosárlabda kültéren és beltéren is egyaránt játszható, de a jó idő beköszöntével egyre többen játsszák kint a szabadba is. Ha még nincs labdád, de úgy érzed lemennél párszor a barátaiddal, pároddal stb. játszani, és vennél egy labdát, akkor most segítünk választani!

Na és állsz a sportbolt kosárlabdarészlegének, nézed a webshopban a labdákat, és idegenkedve nézed a különböző színű, méretű, súlyú és tapintású labdákat. A döntés egyáltalán nem egyszerű. Különösen akkor nem, ha valójában azt sem tudod, mit keresel. Ne keseredj el, hobbisportolóként egyáltalán nem ciki, ha nem tudod, melyik kosárlabda passzol leginkább az igényeidhez?

A kosárlabda mérete


Alapvetően három fő méretet különböztethetünk meg, 5-ös, 6-os, 7-es. Az, hogy neked mekkora méretű kosárlabdára van szükséged, leginkább a korodtól, és a testméretedtől függ. Az 5-ös méretű labdák a 11 éves és annál fiatalabb korosztály számára készültek, tehát gyerekeknek ajánlott. A 6-os méretű labdát ennél nagyobb gyerekek, vagy nők részére ajánlott. A 7-es labdák pedig a 18 éven felüli korosztály igényeit elégítik ki.

A profi kosárlabda ligákban a versenyszabályzat határozza meg, hogy a játékosoknak mekkora méretű labdákkal kell játszaniuk. Ha azonban olyasvalakinek szeretnél kosárlabdát vásárolni, aki még éppen tanulja a játék elemeit, jobban jársz, ha a kézméretének megfelelő, vagy annál kisebb labdát veszel. Ezzel ugyanis egy könnyebben kezelhető játékszert adsz a kezébe, melyen gyorsabban tanulhatja meg az alapokat. Ha így teszel, sikerélményt is vásárolsz, a sikerélmény pedig a legjobb tanulási motiváció.

aktivsport_potlas_3.jpg

A kosárlabda típusa


A mérethez hasonlóan a labdák típusai között is három variációt különböztethetünk meg. A szórakozásra használt, úgynevezett rekreációs labdát, valamint az edzésekre, illetve a mérkőzésekre tervezett labdát. Ezenfelül kaphatóak kifejezetten kültéri és beltéri használatra készített labdák is. A játékszerek anyagai azonban gyártónként eltérő összeállításúak lehetnek. Ez azt jelenti, hogy egyes labdák több, esetleg más összetételű gumiból és bőrből készültek, mint a konkurens gyártó által tervezett darabok.

A gumi kosárlabdát kültéren és beltéren egyaránt használható, bírni fogja a felülete, míg a bőr labdákat inkább csak beltéri használatra ajánlják. Ezenkívül léteznek kifejezetten gyerekeknek, kogelán felületű kosárlabda is, amellyel a legkisebbeknek játszhatnak, mivel ha ezzel véletlenül megdobják egymást a gyerekek, akkor sem okoznak fájdalmat. 

A kosárlabda márkája


Számos gyártó tevékenykedik a kosárlabda piacon. A legnagyobb gyártók például a Spalding vagy a Molten labdákat. Az utóbbit számos nemzetközi és hazai versenyen is használják. A játékszerek árainak különbsége azonban nem csupán a márkanévből fakad. A különböző aktivitásra tervezett labdák árai is eltérőek lehetnek. Érdemes tehát azt figyelembe venned, hogy teremben vagy kültéri pályán fogod használni a labdát, esetleg mindkettőn, és mennyit használnád a labdát. 

Webshopunkban bármilyen célra találhatsz megfelelő kosárlabdát, hiszen széles palettával rendelkezünk. Ha kérdéseid vannak, ne habozz felkeresni minket, szívesen segítünk.

Szólj hozzá!

Mit hozzon a húsvéti nyuszi?

2018/03/23. - írta: aktivsport

A tavasz beköszöntésével egy időben a Húsvétra is készülődünk, sokan azonban bajban vannak, ha a gyerekek ajándékának kiválasztására kerül a sor. Maradjunk a csoki nyuszinál, vagy válasszunk nagyobb játékot? A kérdés egyszerűnek tűnik, vagy mégsem? 

Honnan a nyuszi?


A húsvéti nyúl jelképe Németországból ered. A legenda szerint Ostarának, a germán istennőnek volt egy színes tojásokat tojó madara, amelyet a gyermekek szórakoztatása kedvéért nyúllá változtatott, így kapott helyet a különböző kultúrkörökben a nyuszi, amely fészket rak, és azt tojásokkal tölti meg.

husveti-nyuszi.jpg

Milyen hagyományok vannak?


Húsvétkor a legismertebb népszokás kétségtelenül a locsolkodás, amihez elengedhetetlen egy locsolóvers, cserébe azonban festett tojás, csoki (és akár locsolópénz is) jár a lányoktól.

Egyre inkább kezd elterjedni a tojáskeresés fogalma is, amikor nem a locsolásért jár a jutalom, hanem a kertben elrejtett tojásokat, esetleg apró játékokat kell megtalálniuk a gyerekeknek. Ezt a kihívást nagyon élvezik a kicsik, és hatalmas sikerélmény minden begyűjtött meglepetés.

Miket válasszunk? 


A megfestett tojások, csokitojások és bárányok mellé, a kifejezetten húsvéti ajánlaték a plüssnyuszin és a tojásfestő készletet kivül kevés van. De ha már játékban gondolkozunk, akkor érdemes inkább kültéri játékokra gondolni, hiszen ilyenkor már megérkezik a jó idő is. 

A legkisebbeknek a kismotor, a bébitaxi, a tricikli, a csúszda, a hinta, homokozó is szóba jöhet. A nagyobb gyerekeknek a roller, a bicikli, a gördeszka, a görkori és ezekhez ehhez tartozó védőfelszerelések is jó választások lehetnek. 

A kosár- és focilabda, a hozzájuk tartozó palánk vagy kapu, a szélsárkány, a tollas, az ugrálólabda és trambulint kisebb és nagyobb gyerekeknek is jó lehet, attól függően, mennyit szánunk költeni. 

Ezek a játékok/sportok jó hatással vannak képességeik fejlődésére és megmozgatják a gyerekeket.

Ha úgy gondolod, pár apró játékkal te is kedveskednél a piciknek, nézz szét termékeink között: https://www.aktivsport.hu/

Címkék: aktivsport.hu
Szólj hozzá!

A vitaminok és ásványi anyagok szerepe az edzésben

2018/03/21. - írta: aktivsport

Megoszlanak a vélemények arról, vajon milyen típusú vitaminokat, ásványi anyagokat és táplálékkiegészítőket érdemes magunkhoz vennünk, amelyek segítik az edzésünket. Éppen ezért írtuk meg ezt a cikket, hogy valamelyest átláthatóbbá tegyük ezek szerepét az edzésben.

Minden esetben az étrend az első


A hatékony edzés kulcsa a megfelelő étrend. Erről már a kockahas építésről szóló cikkünkben is írtunk. Kezdők és haladók számára tehát egyaránt azt javasoljuk, hogy első sorban az étrendjük megtervezésére fordítsanak kellő hangsúlyt, majd ha ez már rutinszerűvé válik, elkezdhető a különféle vitaminok, ásványi anyagok és egyéb tápanyag kiegészítők szedése. Minden sporteredmény alapja a szervezet edzettségi szintjének megfelelő optimális táplálkozás.

De nem elegendő csupán a táplálkozásra figyelni


Az a vélemény is tévútra is visz, amely szerint a helyes táplálkozás elegendő vitamin- és ásványi anyag-bevitelről gondoskodik. Manapság ugyanis ez nemhogy a sportolókra, de még az átlagos mozgást végző emberekre sem igaz. Így mindenképpen érdemes táplálék-kiegészítőkkel pótolunk a vitaminokat és ásványi anyagokat. 

aktivsport_08_2.jpg

Milyen táplálékkiegészítőket érdemes beszerezni?


Rengetegen követik el azt a hibát, hogy már az edzésterv megkezdésekor megvásárolják a lehető legtöbb tápanyag kiegészítőt. Ez azért problémás, mert így rengeteg olyan dologra költik el a pénzüket, amire valójában nincs is szükségük. A kezdőknek a helyes étrend és a rendszeres edzés mellett eleinte csak vitaminokra van szükségük. Egy jó minőségű multi-vitamin tökéletes alapot szolgál a testedzéshez. Segít megőrizni az erős immunrendszert, meggyorsítja az edzések utáni regenerálódást és hatékonyabbá teszi a táplálékok beépülését.

Milyen vitaminokat érdemes szedni?


Ahogy azt a fentiekben már említettük, egy jó minőségű multi-vitamin elengedhetetlen, ez ugyanis olyan készítmény, amelyben minden vitamin és ásványi anyag, illetve egyéb nyomelem megtalálható. Továbbá fontos szerepe van a D-vitaminnak, a B1- és B6-vitaminnak, valamint a C-vitaminnak is.

Az ásványi anyagok egy jó multivitamin tablettában általában benne vannak. A zsírégetéshez például jól hozzájárul a króm. Annak aki tömeget növel, érdemes ügyelnie a káliumszintjére, mivel fontos szerepet játszik az izmok növekedésében.

Érdemes továbbá észben tartanod, hogy a helyes étrend, valamint a rendszeres testmozgás mellett a megfelelő eszközök használata is létfontosságú, ha testedzésről beszélünk, valamint a megfelelő pihenőidőről se feledkezz meg!

Ha további érdekes cikkeket olvasnál, kövesd figyelemmel hetente frissülő blogunkat!

Szólj hozzá!

5 tipp ahhoz, hogy neked is kockahasad lehessen

2018/03/09. - írta: aktivsport

Ha te is szeretnél kockahassal villogni a strandon, ideje elkezdened a munkát. A hasizom-erősítés nem megy egyik napról a másikra, sőt van néhány tipp, aminek betartása nélkül jelentősen lecsökkennek az esélyeid arra, hogy kockahasad legyen.

1. Diéta nélkül nem fog menni

A hasizomerősítő-gyakorlatok önmagukban nem fognak kockákat varázsolni a hasadra. Legalábbis nem láthatóakat. Jellemzően ugyanis az történik, hogy az erősítő gyakorlatok hatására megerősödik a hasizom, és a kockák kialakulnak, csak éppen nem rajzolódnak ki a hasfalon. Ehhez van szükség tudatos, előre megtervezett étkezésre.

2. Minden mozdulatot pontosan, szabályosan

A gyakorlatok számával kapcsolatban nem tudunk személyre szóló tanácsokat adni, hiszen ez az egyéni fizikai felkészültségtől függ. A legfontosabb azonban az, hogy minden gyakorlatot szabályosan és pontosan végezz el, máskülönben nem fogsz érdemi eredményeket elérni.

3. A legjobb hasizomerősítő-gyakorlatok

Amikor szóba kerül a hasizom-erősítés, az első gyakorlat, ami mindenkinek az eszébe jut, a felülés. De! Napi száz felüléstől sem lesz  kockás a hasad, ha azt nem egészíted ki mást gyakorlatokkal. Ezenkívül a hasprést, a lábemelést, a planket, illetve a különféle labdás gyakorlatok, melyeket egy speciális durranásmentes labda segítségével is elvégezhetsz. Ne feledd, hogy mindig változatos gyakorlatokat alkalmazz, változatos terheléssel és ismétlésszámmal.

aktivsport_06_2.jpg

4. Használj segédeszközöket a hasizom-erősítéshez

A durranásmentes gimnasztikai labda csak egy eszköz a sok közül, amelyek alkalmasak lehetnek hasizom-erősítésre. Emellett számos hasznos kiegészítőt szerezhetsz be. A legnépszerűbb ezek közül a hasizomerősítő kerék, mely a hasizom mellett a karizmot, a vállakat és a hátizmot is fejleszti. Sokan keresik továbbá az ajtófélfára akasztható húzódzkodó keretet, amely alkalmas has, hát, kar és lábizmok erősítésére is.

5. Kezdd el most

Különböző kutatások bizonyították, hogy egy szokás kialakulásához legalább 30 nap folyamatos gyakorlás szükséges. Azt javasoljuk tehát, hogy ne késlekedj, és kezdd el a gyakorlatokat még ma, és ne add fel!

Akármi is a célod az edzéssel, ha hiszel benne, jó úton vagy. Kockás hasad lehet és kizárólag rajtad múlik, hogy eléred-e!

 Jó edzést!

Szólj hozzá!

Mi már készülünk a tavaszra! Roller gyerekeknek és felnőtteknek!?

2018/03/06. - írta: aktivsport

Olyan rollert keresel, ami könnyű és kompakt? Netán többen is használnátok a családból? Megtaláltad amit keresel!

Rollerezni nem csak remek szórakozást, hanem költséghatékony közlekedést is jelenthet. Egyes városrészek között akár tömegközlekedés igénybevétele nélkül is eljuthatsz A pontból B-be. Így a jó idő közeledtével már szívesebben elővesszük kétkerekű társainkat, akár kisebb-nagyobb távokra is. 

compact-micro-adults-scooter-speed.jpg

Ugyanakkor kellő körültekintéssel és odafigyeléssel kell közlekedni, hiszen a városi forgalom balesetveszélyes. A rolleresekre is a gyalogosok KRESZ szabályai vonatkoznak. (kivéve az elektromos rollerek)

Ha hosszabb távokon is gondolkozunk, mindenképpen érdemes az elővigyázatosság, legyen a fejünkön bukósisak és nem árthat egy kényelmesebb térdvédő és könyökvédő sem. Esti használatra pedig fényvisszaverő mellényt is használhatsz. 

Például HL-200 Nils extrém roller gyerekek, fiatalok és felnőttek részére is tökéletes választás.

nils-hl-200-roller-540010000075_c44909511d0cb4ca785a28cf76f3a693_1.jpgA roller masszív, maximális terhelhetősége 100 kg!

A roller erős és tartós alumínium vázból készült. A kormány magassága 72-96 cm között állítható, így kényelmes gurulást biztosít bármely korosztály számára.

HL-200 roller használható aszfaltra, betonra és macskaköves járdán egyaránt. ABEC7 csapágyakkal felszerelt, PU kerekekkel. A kerekek átmérője 200 mm, mely egyszerű, gyors és kényelmes irányítást biztosít.

Csúszásmentes fellépője és ergonomikus markolat kialakítása kényelmes hosszabb távon is. Könnyedén tárolható, gyorsan összecsukható és kis helyen is elfér.

Az első és hátsó sárvédővel!

Ha a HL-200-as rollert választanád, akkor fekete és lila színben is megrendelheted, ráadásul most 35% kedvezménnyel megvásárolhatod webáruházunkban. 

A HL-200 rollerjeink kívül szinte az összes készleten lévő roller most akciósan vásárolhatod meg:  https://www.aktivsport.hu/roller

Tudtad? A roller bárhová elvisz legalább háromszor gyorsabban, mint gyalog! 

Jó rollerezést kívánunk!

Szólj hozzá!