A tollaslabdázás 5 előnye

A tollasütőket és a labdát nemcsak nyáron, a strandon érdemes elővenni, hiszen bár egyszerű sportról van szó, rengeteg előnyt kínál a játékosoknak.

 

1. Javítja a fizikai állóképességet

A tollasozás azoknak is ajánlható, akik szeretnének megszabadulni pár kilótól, de az edzőtermi gyakorlatok nem nyerték el a tetszésüket. A tollast az egész család űzheti, és (intenzitástól és gyakoriságtól függően) akár pár hét alatt megszabadít a túlsúlytól.

2. Növeli a betegségekkel szembeni ellenálló-képességet

A tollasozás sok más sportághoz hasonlóan csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések, a cukorbetegség, illetve a túlsúllyal összefüggő egyéb betegségek kockázatát; valamint javítja a jó és a rossz koleszterin arányát.

3. Javítja a reflexeket, fokozza a gyorsaságot és a produktivitást

Mivel a tollas gyors tempójú játék, és nem engedi meg, hogy a játékos figyelme egy pillanatra is lankadjon, javítja a reflexeket és fokozza a gyorsaságot. Az intelligencia is nagy szerepet kap a játék során, hiszen a játékosnak előre el kell döntenie, hogyan fogadja az ellenfél ütéseit ahhoz, hogy nyerhessen. A tollasozás tehát a stratégiai gondolkodást is fejleszti.

4. Vidám és élvezetes játék

Sok edzőtermi gyakorlattal ellentétben a tollasozás vidám, izgalmas és cseppet sem unalmas játék, amelyet a család legkisebb és kicsit idősebb tagjai is bátran űzhetnek.

5. Az agyat is fiatalon tartja

A rendszeres tollasozás nemcsak a testet edzi; a mentális egészségünkre ugyanolyan jó hatással van, mint a testire. Különböző kutatások megállapították, hogy a rendszeresen (bemelegítés után legalább napi 30 percig) tollasozók várható élettartama mintegy 2 évvel megnövekszik!

tollas.jpg

 

A tollasozáshoz nem kell más, mint egy talpalatnyi szabad hely a kertben, egy rögtönzött háló (vagy még az sem), illetve természetesen néhány ütő és labda. Utóbbiakat egyszerűen beszerezheti az aktivsport.hu webáruházából.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr557210987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása