A biciklizés pótlása

Bármikor előfordulhat, hogy valamiért nem tud az ember biciklire ülni. Legyen az az ok olyan komoly, hogy a fizikuma gátolja abban, hogy a szabadban tekerjen, vagy egyszerűen annyi, hogy az időjárás nem megfelelő a kimozduláshoz. Ilyenkor sincs ok aggodalomra, hiszen otthon is lehet pótolni az egyik legkedveltebb sportolási lehetőséget.



Miért olyan fontos?

A biciklizés során ugyanazt a mozdulatsort gyakran kell ismételnünk (ez az úgynevezett ciklikus mozgás), ezért kiválóan edzi a szívet és javítja a vérkeringést. Így a rendszeres kerékpározás nagymértékben javítja a terhelhetőséget, és a szervezet fizikai teljesítőképességét. Továbbá minden izmot megdolgoztat, és természetesen a kalóriák égetése érdekében is megfelelő választás.
Bár sokan nem hozzák összefüggésbe a stressz mennyiségét és a fizikai állapotot, a biciklizés etéren is segít, hiszen ezáltal munkába menet elkerülhetjük a forgalmi dugó által okozott stresszt.
Mivel különböző okokból pattanunk biciklire – van, aki az izmait erősítené; van, aki kalóriát égetne; és van, aki egyszerűen csak kedvtelésből mozog –, a céltól függően többféle alternatívát találhatunk a pótlására.

szobakerekpar.jpg

Láberősítés    

Azoknak, akik izomzati okokból bringáznának – de nem tudnak – , erősen ajánlott különböző láberősítő gyakorlatok végzése. Hiszen helyes végzésük esetén annyira dolgoznak a lábakban levő izmok, hogy nem érezzük a kerékpár hiányát. A guggolás és a lábnyújtás talán a leghatékonyabb a gyakorlatok közül.

Szobabicikli

Akik kalóriát égetnének, azoknak mindenképpen a szobabicikli javasolt, hiszen ez adja vissza azt a mozgást, amit a kerékpározás nyújt. Mivel otthonra is megvásárolható, nem kell a külső körülményekkel törődni. Ha pedig unatkozol, mert tekerés közben nem változik a látkép, sebaj, állítsd a gépet az ablak elé, és fürkészd a járókelőket, vagy kapcsold be a TV-t és nézd meg a kedvenc sorozatod aktuális epizódját.

Jelszó: kellemeset a hasznossal!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr337546282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása