A személyi edző fontossága

Azok, akik első alkalommal mennek edzőterembe, ugyan látják, hogy van, akivel személyi edző is dolgozik, de nem tudják eldönteni, hogy nekik is kellene-e. Ez a bejegyzés abban próbál segíteni, hogy Te felkészültebb lehess a témában.


Egy személyi edző sok hasznos tanáccsal képes ellátni a fejlődni vágyókat. Elmondja, hogy az adott célunk eléréséhez mekkora súlyokkal kell dolgozni, és milyen gyakorlatokat, illetve azokból mennyit kell elvégezni, hogy az edzés hatékony legyen. Valamint az esetleges fizikai problémák esetén felhívja a figyelmünket, hogy melyik gépet nem szabad használni.
Minden elvégzett mozdulatot korrigál, kijavítja az esetleges hibákat, hiszen az adott gyakorlat csak helyes végrehajtás esetén tud igazán hatékony lenni. Egy jó személyi edző tisztában van az adott egyén képességeivel/korlátaival, így személyre szabott edzéstervet tud készíteni. Folyamatos ösztönzéssel segít az életmód változtatás útjára lépni.

edzo.jpg


A személyi edző jelenléte önbizalmat is ad a kezdeti időkben, és segít kitartóbbnak lenni. Sajnos a magányos sportolás oda vezethet, hogy az illető megunja az egészet, és inkább letesz a céljai eléréséről. Azt talán nem is kell külön kiemelni, hogy mennyire fontos a folytonos sikerélmény, főleg egy kezdő számára. Enélkül önértékelési problémák is kialakulhatnak, ami által az egész elhatározás dugába dőlhet.


Az személyi edző még időben eloszlathatja az esetleges tévhiteket a fogyókúra, a diéta és az edzés helytelen gyakorlatainak rögződése előtt. Ezért is fontos, hogy aki úgy érzi nem képes egyedül hosszú távú fejlődést produkálni, az mindenképpen fontolja meg, hogy személyi edzővel dolgozzon. Fontos észben tartani, hogy mint a legtöbb dologhoz, az edzéshez is türelem kell. Senki ne várjon azonnali eredményeket, mivel a különböző izmok fejlődése, illetve regenerálódása is időbe telik. A nyakló nélküli hajtás pedig csak problémákhoz vezet.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr127566894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása