Evezz egyet, és még vizes sem leszel!

Az evezés szó hallatán sokunkat büszkeség tölti el, hiszen elsőre a kajak-kenu sportolóink jutnak róla eszünkbe. Nem alaptalanul. Elég csak rájuk nézni, és az elismerés mellé beférkőzik némi irigység is, hiszen lássuk be, tényleg jó volna elérni azt a kondíciót. Ha Te sem gondolod másképp, de nincs felszerelésed, tapasztalatod, időd ahhoz, hogy valódi csónakba pattanj, mi kínálunk egy alternatív megoldást.


Ha az evezőpadot eddig csak azért nem építetted be a kardio edzésprogramodba, mert túl nagynak találtad otthonra, vagy mert nem ismerted eléggé ahhoz, hogy bevállald, akkor ezen most segítünk. Az első kételyt könnyen eloszlathatjuk, hiszen egyrészt ott vannak az edzőtermek, másrészt otthoni használatra már elérhetőek összecsukható változatok is. A második már valamivel összetettebb kérdés.

evezogep.jpg

 

Miért is olyan hasznos az evezőpados edzés? Lássuk!


Általában elmondható, hogy az evezőpados gyakorlatok rendelkeznek a jó kardio edzéshez szükséges elemekkel. Egyszerre több izomcsoportot is megmozgatnak, és mivel nagyfokú mozgást igényelnek, feltűnően hamar megemelik a pulzusszámot. Ha evezőpadon dolgozol, a tested nagyüzemben égeti a zsírt úgy, hogy az intenzív testmozgás nem lesz romboló hatással az ízületeidre. Adoniszira formálja a váll és hátizomzatodat, és még a stressz elűzésében is segít (bár ez általában elmondható a sportról mint olyanról).


Mivel nem a legegyszerűbb gépről beszélünk, maga a rajta végzett mozgás is összetettebb az otthonra beszerezhető gépeken való munka legtöbbjénél. Meg kell tanulnod helyesen használni, de ez semmiképpen sem hátrány, hiszen eközben javul a koordinációs készséged. Mindenesetre ne ess neki ész nélkül az edzőpados gyakorlatoknak, inkább a fokozatosság elvét követve, először inkább igyekezz felmérni a gép működését, s ne vesd bele magad a kemény sorozatokba. Elsőre használj kicsi ellenállást, és ne dolgozz tovább 15 percnél. Szoktasd hozzá a tested, és csak ezután hajszold az eredményeket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr787584750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása