Móka, kacagás – ugrókötél

Az iskolaudvarok és az óraközi szünetek elengedhetetlen kelléke az ugrókötél. Az általános iskolában a lányok sokszor aszerint állnak össze csoportokba, hogy ki milyen ügyes, kitartó, illetve technikás az ugrókötelezésben (valahogy úgy, ahogy a fiúk a fociban). A gyermekkor eme színes kellékei azonban kiváló sporteszközként is szolgálnak. De vigyázat, az egyszínűeket szigorúan felnőtteknek ajánljuk!

ugrokotel.jpg

Amellett, hogy olcsón beszerezhető, nem igényel speciális környezetet, s lényegében bárhová magunkkal vihetjük (melyek, lássuk be, fontos tényezők), milyen előnyöket biztosít még, az ugrókötél? Idézzük fel a Rocky filmek edzésjeleneteit, s eszünkbe kell jusson, hogy még Mr. Balboa, alias Sylvester Stallone is előszeretettel használta.

Ez pedig teljesen hiteles jelenet, hiszen bokszolók és más küzdősportot űzők között is kedvelt eszköz az ugrókötél, hiszen amellett, hogy javítja az erőnlétet és a teljesítőképességet, fejleszti a koordinációs képességet is. Ráadásul segítségével egy igazi visszacsatolásos rendszerrel dolgozhatunk, hiszen nem vagyunk képesek túlhajtani magunkat vele anélkül, hogy a fáradság miatt ne hibáznánk, megszakítva ezzel a mozdulatsort.   


De nem csak ezért a tulajdonságáért kedvelik a küzdősportok képviselői. Számukra ugyanis kiemelten fontos a fizikai kondíció mellett a szellemi koncentráció foka, illetve a ritmusérzék is. Az ugrókötelezés pedig e téren is hasznos társnak bizonyul. Egyrészt nyilvánvalóan igényli a folyamatos figyelmünket, hogy kemény fizikai terhelés alatt is képesek legyünk a könnyen elvéthető mozdulatsor fenntartására. Másrészt a ritmikus mozgás szükséges a ringben is, hiszen ellenfelünkkel együtt kell mozognunk, anélkül, hogy lépést tévesztenénk. Ebben is segít az ugróköteles edzés, melynek a ritmus gyakorlatilag alapeleme. Épp ezen okokból kifolyólag meleg szívvel ajánlható táncolni tanulóknak is, és bárkinek, aki úgy szeretné növelni a teljesítőképességét, hogy közben a koordinációs képességét is élesíti, és erősíti a mentális jelenlétet.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr307584998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása