Móka, kacagás – ugrókötél – 2. rész

Az előző bejegyzésünkben felelevenítettük, hogy milyen elengedhetetlen része volt az általános iskolai éveknek az ugrókötelezés, s arra buzdítottunk mindenkit, aki aktívan akar sportolni, hogy vegye ismét kézbe a fogókat, és kezdjen ugrálni. Most pedig nézzük át tételesen, hogy miért is ajánljuk olyan hevesen ezt a mozgásformát.

Arról már esett szó, hogy a különböző küzdősportok képviselői között bevett edzésforma az ugrókötelezés, hiszen egyrészt jó hatással van a keringésre, másrészt javítja az állóképességet és segít összehangolni a test széttartó mozdulatait, plusz javítja a ritmusérzéket.

ugrokotel2.jpg

Ezen kívül fontos megemlíteni, hogy ugrókötelezés közben az összes izom dolgozik. Csak nézd végig, hogy valaki ugrókötelezik, és koncentrálj a lábra, a törzsre, a kézre, de akár a nyakra is. Minden izomzatunknak van benne szerepe, hiszen természetes mozgásról van szó.

Nem elhanyagolható piros pont, hogy az ugrókötelezés hatékonysága mellett még szórakoztató is. Először is épp a ritmikus mozgásból kiindulva vonhatjuk le azt az evidens következtetést, hogy kiválóan tudunk zenéket párosítani hozzá. Na persze nem biztos, hogy egy balladával jól járunk, de az amúgy sem passzol az aktív edzésekhez. Válasszunk valami vidám, pörgős zenét, és ugrókötelezzünk csoportosan. Ugyanis az ugrókötél remek társasági sportolásra kínál lehetőséget (jusson eszünkbe az általános iskola).

Nem kevésbé fontos az sem, hogy saját testsúlyos edzésformáról lévén szó, viszonylag kicsi az esélye annak, hogy közben komolyabban megsérülünk. Esetleg egy-két piros folt, ami eltűnik, mielőtt belilulhatna.

 

Végezetül annyit írnánk még, hogy az ugrókötelezés ragyogó edzésformának bizonyul a fogyni vágyók számára, hiszen dinamikus, aerob-jellegű mozgást igényel. Nem kell konditerembe járnunk hozzá, hiszen akár lakásban is végezhető, csupán egy kisebb üres helyet kell teremtenünk hozzá, ahol kényelmesen ugrálhatunk. Ráadásul anyagilag sem túl megterhelő egy minőségi ugrókötél beszerzése: néhány ezer forintos tétel, vagy annyi sem. Ha kedvet kaptál hozzá szerez be az aktivsport oldalán egyet!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr97634832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása