Úszás, hidegben is!

Ahogy azt korábban már említettük, az úszás az egyik legegészségesebb sport a világon, ráadásul nem akadályoz meg bennünket még a rossz időjárás sem abban, hogy hódoljunk ennek a kiváló mozgásfajtának. Fedett uszodák sokasága áll rendelkezésünkre, hogy bármikor vízbe csobbanjunk, s megmozgassuk testünk minden izmát, fokozzuk vérkeringésünket és megőrizzük gerincünk egészségét.

Mivel ez a sport egyedülálló jótékony hatása miatt az egyik legjobb választás számunkra, gyermekünket is okos dolog megszerettetni ezzel a mozgásfajtával. A kicsik bátrabbak, kevés a félelemérzetük, kifejezetten gyorsabban tanulnak, mint mi felnőttek, ezért számukra az úszás elsajátítása is játszi könnyedségű. Játékosan tanulnak, edzések alkalmával az oktató még ügyességi feladatokkal is motiválja a kicsiket, így ők ennek komolyságát még nem is igazán érzékelik. Ha gyermekkorban kezdjük az úszást, megkímélhetjük a piciket az ülő életmódból adódó rossz testtartástól, ezáltal a gerincferdüléstől is. Segíthetünk az összehangolt izomzat kialakulásában és a tökéletes keringés kialakulásában, illetve annak megtartásában.

uszas2.jpg

Csobbanjon a család! Járjunk el együtt edzeni!

Ha megjött a kedvünk és felmértük a tényt, hogy úszással mennyire sokat tehetünk magunk és gyermekünk egészségének megóvásáért, irány az uszoda, ám előtte nem árt odafigyelni néhány dologra!

  • az edzésterv legyen pontos, fordítsunk rá kellő figyelmet, és nem árt felkeresni egy szakembert, aki segít az összeállításban

  • mérjük fel egyéni teljesítményünket

  • hétről hétre növeljük csak a teljesítményt, nem szabad és nem is kell óriásléptekben haladnunk, heti száz méteres különbségek pontosan elegendőek a látványos fejlődéshez

  • ne hajtsuk túl magunkat sohasem

  • heti 3-vagy négy alkalom feltétlenül kell a rendszerességhez és a hatékonysághoz, ám ennél több nem ajánlott, hiszen a szervezetnek pihenésre is szüksége van

  • bármilyen technikát választhatunk, ki-ki tetszése szerint (a mellúszás a könnyebb, a hát-pillangó-gyors úszásnemek a kissé nehezebben elsajátítható és erősebb izommunkát igénylőek közé tartoznak)

  • az első pár edzésen a cél csak a kitűzött távolság – pihenő nélküli – megtétele legyen

  • minden edzésnél alkalmazzuk a nyújtás- és lazítás technikáját, soha ne feledkezzünk meg a bemelegítésről

Tehát „pillangózni” hóban fagyban – bentről nézve – hóesésben is lehet. Nem csak testünk, lelkünk orvossága és szívünk jó barátja is az úszás!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr108347206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása