Sportfelszerelések III. rész

Bátran állíthatjuk, hogy a futás a legegészségesebb sportok közé tartozik. Az egyik leghatékonyabb kardió mozgás, a szívre gyakorolt pozitív hatásai felbecsülhetetlenek, intenzív izomerősítő és zsírégető edzésfajta.

Természetesen csak abban az esetben, ha fokozatosan érjük el a kellő intenzitást és azok időtartamát. Ha ezt betartjuk, akkor már csak egy dolog lényeges ahhoz, hogy a futás tényleg egészségünkre váljon, ne szenvedjünk balesetet, és ízületi, illetve gerincbántalmak se vessenek véget szenvedélyünknek.

Ami az egyetlen – ám létfontosságú – eszközünk ennek elkerülésére, nem más, mint a megfelelő futócipő.

sportfelszereles_iii.jpg

Néhány pontban összefoglaljuk, mi az, amire mindenképp oda kell figyelnünk, hogy a futás, kizárólag biztonságos cipőben legyen a mindennapjaink része.

  1. Teljesen mindegy, milyen márkát választunk, ne engedjük, hogy bármilyen reklám befolyásoljon bennünket! A futótársak tapasztalata, a reális értékelés, sokkal fontosabb a média ajánlásainál, ugyanakkor minden embernek más lehet az igénye – felépítéséből is adódóan – a futócipőre. Olyan boltba látogassunk el, ahol több modell és márka közül választhatunk, s ne sajnáljuk az időt a próbálgatásra! A szakboltokban az eladók is segítségünkre lehetnek, s a lábunk felépítését nézve is hasznos tanácsokkal szolgálhatnak!



  1. A futócipőknek strapabírónak kell lenniük, és a gerinc ütődését a legnagyobb mértékben megakadályozniuk. Az ütődés csillapítását elnyelő anyagok egy idő után már nem védik a lábakat, azok átlagosan ezer km-ig hordhatóak biztonsággal. Ez természetesen attól is függ, hogy milyen talajon futunk és mekkora a testsúlyunk.



  1. A futócipőt soha ne mossuk mosógépben, mert rongálódhatnak a csillapítást elnyelő részek, és a ragasztott felületek is károsodnak. Ne rakjuk szárítás gyanánt meleg fűtőtest közelébe, mert eldeformálódást és még méretelváltozást is okozhatunk ezzel a lábbelinek. A száradás idejére a cipőben lévő talpbetétet távolítsuk el.



A futócipő árán sohasem szabad spórolni! Ez nem azt jelenti, hogy a legdrágább a legjobb, de tény, hogy a nem megfelelő, olcsó, rossz minőségű lábbeli életre szóló balesetet is okozhat. Figyeljünk oda tehát és válasszunk magunknak tökéletes lábbelit a futáshoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr898434440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása