Ha kezdő vagy II.

A túrázók lassan kimozdulnak, ha velük tartanál, ha kipróbálnád ezt az igazán testet-lelket megérintő mozgást és kikapcsolódást, jöjjön még néhány hasznos ötlet az előzőekhez, mellyel kellemesebbé és hatékonyabbá válhat ez a sport, kezdő létedre is.

 

Túrabotok

Aki tényleg komolyan gondolja a túrázást és ezzel együtt szeretné megkímélni ízületeit is – vélhetően mindenki – annak a túrabot beszerzése és használata is ajánlott. Vannak teleszkópos botok is, melyeket kis helyen tárolhatunk, hiszen összecsukhatóak. Van olyan helyzet – például felfelé menet – amikor nem mindenki szereti használni a botokat, ezért ilyenkor csukott állapotban a hátizsákban hordozza. Vigyázzunk nagyon, hogy használatakor óvatosak legyünk, és különösen a sziklás talajon különös figyelmet fordítsunk a csúszásveszélyre. Ha egy sziklás terep számunkra túlságosan meredek, inkább hagyjuk el a túrabotot és óvatosan közlekedve próbáljunk tovább haladni!

kezdo2.jpg

Ne tévesszük össze a járást, a gyaloglást a túrázással!

A túratechnika elsajátítása igen fontos, mert annak hiányában igen gyorsan elfáradunk, illetve rosszabb esetben még az izmok, ízületek fájdalmára is számíthatunk. Ami még ennél is rosszabb, hogy a helytelen technikából adódóan – azzal együtt is sajnos előfordulhat – ez rossz lépés már sérüléshez vezethet, figyeljünk tehát oda a lábunk elé-alá!

Jó, ha talpunk minél nagyobb felületen érintkezik a talajjal, hiszen annál stabilabb lesz a mozgásunk.

Minél meredekebb a terep, annál kisebb lépéseket téve mozogjunk és inkább a talp első – lábujjakhoz közel eső – részére tereljük a súlyt.

Figyeljünk légzésünkre, szabályosan és ritmikusan próbáljuk venni a levegőt, egy általunk kényelmes ritmusban, s a kilégzés is épp oly mély legyen, mint a belégzés.

Járjunk biztos lábakon, óvatos léptekkel ám kellő határozottsággal, odafigyelve egészségünk megóvására, hiszen annál semmi sem fontosabb!

Ha szép tájat látunk, előbb álljunk meg stabilan és utána gyönyörködjünk! Lesz miben, ebben biztosak lehetünk, ha túrázni indulunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr438590678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása