Milyen sportszerekre van szükség egy tornateremben?

Alig telt el néhány év azóta, hogy a kormány bevezette a rendeletet, miszerint az iskolákban kötelező a heti öt testnevelés óra. Az ellen küzdenek, hogy a gyerekek mozgásszegény életmódját megtörjék, valamint rendszeres sportra ösztönözzék őket.  

Ahhoz azonban, hogy ezek a tornaórák eredményesek és a gyerekek számára élvezhetők legyenek, jó minőségű, biztonságos felszerelésekre és sportszerekre is szükség van.  

A tornateremben található sporteszközök közé tartoznak az olyan alapberendezések, mint a különböző méretű bordásfalak, valamint az arra akasztható eszközök, amelyek segítségével a gyerekek húzódzkodhatnak.  

Emellett mászókötelekre, különböző szélességű és hosszúságú padokra, tornagyűrűkre és számos további kellékre szükség van ahhoz, hogy a diákok teljesíteni tudják a tantervben leírtakat.  

tornaterem.jpg

Tornaszőnyegeken talajgyakorlatok végezhetők, a medicinlabdák pedig remekül használhatók súlyemelésre is.

Számos tornagyakorlat elvégzéséhez van szükség tornaszekrényekre vagy zsámolyokra. Ezek pedig több méretben állnak mind a tanárok, mind a diákok rendelkezésére, hiszen kaphatók óvodásoknak és iskolásoknak való méretekben is.

A legegyszerűbb játékhoz csak egy labdára van szükség

Talán az egyik legkedveltebb játék a kidobós, amit nem csak általános és középiskolás diákok játszhatnak, hanem már az alsóbb korosztály is. Egy igazi csapatjáték, amit iskolások és óvodások egyaránt szeretnek. Ehhez pedig csak egyetlen labdára van szükség. A játék növeli a csapatszellemet, kitartásra és kompromisszumokra neveli a gyerekeket.

Emellett megtanulnak csapatban játszani, a többieket pedig figyelembe venni. Az előbb leírtak alapján tehát jól látszik, hogy egyáltalán nincs szükség túl speciális sportszerekre ahhoz, hogy a gyerekek megfelelően tudjanak edzeni.  

Ezekkel a tornaszerekkel nem csak a sportot szerettethetjük meg velük, hanem azt is megtanulják, hogyan kell egyik-másik eszközt használni. Az órán szerzett tudást a későbbiekben bármikor kamatoztathatják. 

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr708906674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása