Két csapatjáték, nem csak gyerekeknek

A sportolás elengedhetetlen feltétele annak, hogy egészséges és hosszú életet élhessünk. Szülőként az egyetlen célja az embernek az, hogy gyermeke folyamatosan, megfelelő ütemben fejlődjön úgy, hogy szellemi és fizikai teljesítőképessége is folyamatosan javul.

 

Minden gyerek egészséges fejlődéséhez hozzátartozik a szocializálódás. Először az óvodában, később az iskolában, végül pedig a munkahelyen tesznek szert olyan tapasztalatokra, amelyek jelentősen hozzájárulnak személyiségük kialakulásához. Ezek mellett azonban a sport is jó lehetőség arra, hogy kibontakozhassanak, új embereket ismerhessenek meg és ami a legfontosabb, örömüket leljék abban, amit csinálnak.

 

Az olyan csapatjátékok, mint a futball vagy a vízilabda napjaink legnépszerűbb sportjai közé tartoznak. Mindkét sportág a maga módján lehet a legjobb választás.

 

Foci

A futball talán a világ egyik legkedveltebb sportja. Javítja az állóképességet, fejleszti a csapatszellemet, együttműködésre tanítja az embert. Ebben a sportban elengedhetetlen, hogy a játékosok számíthassanak egymásra, hiszen a sikeren mindannyian osztoznak.

 foci.jpg

Növeli az egyensúlyérzéket, pozitív hatással van az izmokra és a csontokra is. A futás edzi a szív- és érrendszert, valamint a légzés is javul. Emellett a pszichés zavarok tüneteit is képes megszüntetni.

 

Vízilabda

A vízilabda olyan csapatjáték, amely komoly felkészülést igényel, 8-10 éves korban már érdemes elkezdeni. Elengedhetetlen, hogy a gyerek magabiztosan, jól ússzon és persze a labdaérzék is rendkívül fontos tényező. Az úszás a test teljes egészét megmozgatja, fejleszti az izmokat és javítja a csontozatot, emellett úszással számos betegség kialakulása is megelőzhető.

 

Vízilabdával az ízületek állapota jelentősen javítható, jót tesz a gerincnek, ezáltal a testtartást is javítja. A játékosok folyamatos mozgásban vannak, hiszen lábuk és törzsük állandóan dolgozik.

 

A foci és a vízilabda mellett a kosár, a röplabda és a kézilabda is kiváló csapatjáték, melyek lehetőséget adnak gyerekek (és felnőttek) számára egyaránt arra, hogy kapcsolatot építsenek, szocializálódjanak és szellemi, illetve fizikai képességüket fejlesszék.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr308915440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása