Két pénztárcabarát sportág, amiket te is kipróbálhatsz

Ahhoz, hogy valaki egészséges és hosszú életet éljen, a megfelelő táplálkozás mellett sportolásra is szüksége lesz.

 

Sokan azonban nem tehetik meg, hogy olyan, manapság trendinek számító, drága sportágat válasszanak maguknak, mint a vívás vagy az igen népszerű futball.

 

A vívás például különösen drága sport, hiszen az egész testet védőfelszerelésnek kell borítania, emellett kardra/tőrre, de speciális cipőre is szükség van. Ha egy gyerek mondjuk egyesületben szeretne focizni, nem csak cipőre és focilabdára kell költeni, de még a havi tagsági díjjal is számolni kell, ami évről évre drágul.

 

Fiataloknál és felnőtteknél is egyre gyakoribb, hogy a konditerembe járást részesítik előnyben a természetben való sportolás helyett. Bizonyos szempontból kényelmes és sokaknak megéri, viszont sok edzőteremben, főleg a fővárosban, akár 15 ezer forintot is elkérhetnek egy havi bérletért.

 

Két pénztárcabarát sportágat azonban a legtöbben megengedhetnek maguknak.

 

Futás

Azoknak, akik csak azért szeretnének edzeni, hogy jó kondiban tartsák magukat, a lehető legjobb választás a futás. Egyrészt azért, mert egy futócipőn kívül másra nincs szükségük, másrészt a természetben való futás jobb hatással van az idegekre és az agyra, mint ha ugyanezt a konditeremben, futópadon tesszük.

 

A természetben edzés ingyen van, csak egy jó cipőbe kell befektetni nagyjából 20-25 ezer forintot.

 

Biciklizés

Valamivel drágább, mint a futás, hiszen egy jó minőségű bicikli akár a 150 ezer forintos árat is elérheti. Olcsóbb árkategóriában is találhatsz viszont olyan kerékpárokat, amelyek kielégítik igényeidet.

 kerekpar3.jpg

Már 40 ezer forinttól is kapható olyan kerékpár, aminek sokáig hasznát veheted és nem esik szét alattad két tekerés után.

 

Kerékpározásnál azonban érdemes védőfelszerelést is beszerezni, mivel sokkal nagyobb a balesetveszélye ennek a sportnak, mint mondjuk a futásnak.

 

Számolni kell olyan kiegészítőkkel, mint a könyökvédő, fejvédő és térdvédő, amelyek időtálló termékek. Ezeket csak egyszer kell megvenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2211696623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása