Mit hozzon a húsvéti nyuszi?

A tavasz beköszöntésével egy időben a Húsvétra is készülődünk, sokan azonban bajban vannak, ha a gyerekek ajándékának kiválasztására kerül a sor. Maradjunk a csoki nyuszinál, vagy válasszunk nagyobb játékot? A kérdés egyszerűnek tűnik, vagy mégsem? 

Honnan a nyuszi?


A húsvéti nyúl jelképe Németországból ered. A legenda szerint Ostarának, a germán istennőnek volt egy színes tojásokat tojó madara, amelyet a gyermekek szórakoztatása kedvéért nyúllá változtatott, így kapott helyet a különböző kultúrkörökben a nyuszi, amely fészket rak, és azt tojásokkal tölti meg.

husveti-nyuszi.jpg

Milyen hagyományok vannak?


Húsvétkor a legismertebb népszokás kétségtelenül a locsolkodás, amihez elengedhetetlen egy locsolóvers, cserébe azonban festett tojás, csoki (és akár locsolópénz is) jár a lányoktól.

Egyre inkább kezd elterjedni a tojáskeresés fogalma is, amikor nem a locsolásért jár a jutalom, hanem a kertben elrejtett tojásokat, esetleg apró játékokat kell megtalálniuk a gyerekeknek. Ezt a kihívást nagyon élvezik a kicsik, és hatalmas sikerélmény minden begyűjtött meglepetés.

Miket válasszunk? 


A megfestett tojások, csokitojások és bárányok mellé, a kifejezetten húsvéti ajánlaték a plüssnyuszin és a tojásfestő készletet kivül kevés van. De ha már játékban gondolkozunk, akkor érdemes inkább kültéri játékokra gondolni, hiszen ilyenkor már megérkezik a jó idő is. 

A legkisebbeknek a kismotor, a bébitaxi, a tricikli, a csúszda, a hinta, homokozó is szóba jöhet. A nagyobb gyerekeknek a roller, a bicikli, a gördeszka, a görkori és ezekhez ehhez tartozó védőfelszerelések is jó választások lehetnek. 

A kosár- és focilabda, a hozzájuk tartozó palánk vagy kapu, a szélsárkány, a tollas, az ugrálólabda és trambulint kisebb és nagyobb gyerekeknek is jó lehet, attól függően, mennyit szánunk költeni. 

Ezek a játékok/sportok jó hatással vannak képességeik fejlődésére és megmozgatják a gyerekeket.

Ha úgy gondolod, pár apró játékkal te is kedveskednél a piciknek, nézz szét termékeink között: https://www.aktivsport.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2113769600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása