Futóbiciklis választás, mire figyeljünk?

A futóbicikli hatalmas szabadságot ajándékoz a gyermeknek és nagy örömét jelent számára, amikor ő is két keréken közlekedhet.

A koordinált mozgás fejlődésében egy újabb elem gazdagodását jelenti: az erővel, a lendülettel és a sebességgel való bánni tudás képességét engedi kibontakozni.

A futóbiciklit főként a kismotort kinőtt kb 1,5-2 éves kortól ajánlott. Az a gyerek, aki futóbringa használata után kap igazi pedálos kétkerekűt, gyorsabban tanulja meg és sokkal biztonságosabban tud majd biciklizni, mert előtte már tapasztalatot szerzett a járművel való mozgásról.

learn-to-cycle-3.jpg

Több tényezőre is érdemes figyelni vásárláskor.

A választásnál rengeteg szín és forma van már, egyetlen egy dologra kell mindenképpen odafigyelni, hogy leérjen a lába a kicsinek. Akár olyan típust választani, aminél állítható az ülés/kormány, így tovább fogja tudni használni.

Főkét azoknak a gyerekeknek fontos ez akik még kezdők, mindkét lába, sőt talpa érjen le biztonságosan a talajra. A haladó bringázóknak elég, ha a lábujjuk leér.

Futóbicikli kezdőknek javaslom a nyerget még alacsonyabbra állítani, hogy a gyerek tudatosan rá tudjon ülni. Ha túl magasan van a nyereg, a gyermek kicsit elcsúszhat a nyeregben és ez a kormányzás kárára mehet.

A magasságon túl érdemes figyelni a bicikli súlya is. Minél könnyebb a bicikli, annál könnyebb a gyereknek az egyensúlyát megtartani és a biciklit kormányozni. 

A biztonságos biciklizéshez mindenképpen hozzátartozik egy jól passzoló sisak, mely a fej hátsó felét is jól takarja. Stabilan kell állnia a fején, és nem szabadna a nyakába csúsznia. Használható még kesztyű is, kifejezetten biciklizéshez, hogy a könnyen izzadó gyerekkezek nem csúsznak le könnyen a kormányról, sőt elesésnél is megvédi a kis kezüket az égető és fájdalmas horzsolásoktól.

Ha gondolkozol rajta, hogy futóbringát vegyél, nézd meg kínálatunkat, most érkeztek új Disney mintás biciklik: https://www.aktivsport.hu/futobicikli/

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6613814342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása