Készülsz már a téli sportokra?

Megérkeztek a hidegebb napok, de ez nem jelenti azt, hogy a sportolásnak háttérbe kellene szorulnia az időjárásra hivatkozva. Sőt! Télen is kiváló sportolási lehetőségek vannak, olyanok, amikre az év többi szakában nincs is lehetőség, érdemes tehát kihasználni. Megnyitnak a korcsolyapályák, sípályák, szánkópályák – te fel vagy már készülve arra, hogy a hóban is megmutasd, mire vagy képes?

A téli sportokban az a jó, hogy nem is igazán sportnak fogja fel az ember, inkább szórakozásnak. Észre sem veszed, és aktívan mozogsz egy egész délutánt vagy egész napot anélkül, hogy folyamatosan azt várnád, mikor telik már el az idő, mikor lesz már vége. Melyik konditermi edzés során mondhatod ezt el?

aktivsport_44_1.jpg

Felnőttként ugyanolyan szuper élmény a haverokkal, vagy éppen már a saját gyerekeiddel szánkózni, mint mikor Te magad is gyerek voltál. A síelés is olyasmi, ami lehet egy szuper eltöltött nap a családdal, vagy a barátokkal, ahogy a korcsolyázás is – sőt, utóbbi még egy randiprogramnak is kiváló.

Ahelyett tehát, hogy a jó időt siratnád, használd ki a telet, a havat, és mozogj úgy, ahogy az év többi szakában nincs lehetőséged! Persze, tudjuk, most már telek se olyanok, mint régen, ritka, amikor tényleg jó nagy hó esik és meg is marad, de azért a hazai sípályák nagy része jó pár hetet nyitva tud lenni a leghidegebb évszakban. Hogy tényleg ki tudd ezt élvezni, nem árt előre felkészülni!

Mire lesz szükséged a téli sportokhoz?


Nos, ez nagymértékben függ attól, hogy milyen sportot szeretnél kipróbálni. Ha a sípályákat céloznád meg, szükséged lesz komplett sífelszerelésre, ami alatt nemcsak a léceket és a botot értjük, hanem a védőszemüveget, síoverált, bakancsot is. Ugyanez érvényes a snowboard esetében. Persze ha már gyakorlott vagy, akkor mindezzel tisztában vagy, kezdőként pedig érdemes segítséget kérni ahhoz, hogy miből milyen érdemes venni.

A síelést, snowboardozást sosem késő elkezdeni. Sok ismerőstől hallottam már, hogy sajnálják, hogy nem tanulták meg gyerekkorukban, biztosan jó buli lehet – de miért is ne lehetne felnőttként elkezdeni? Ismerek olyat, aki 23 évesen állt először sílécen, azóta minden télen kétszer utazik el egy síparadicsomba siklani a lejtőkön, és a hazai pályákat is látogatja hétvégente. Sosincs tehát késő, ha a síelés a szíved vágya, bátran kezdj bele felnőtt fejjel is!

Amennyiben maradnál az egyszerűbb sportoknál, és inkább a szánkózást érzed magadénak, nem kell mást tenned, mint beszerezned egy jó kis kényelmes szánkót, illetve valami olyan ruházatot, ami nem fog átázni 5 perc alatt a hóban fetrengéstől – nehogy azt hidd, hogy te nem fogsz felborulni!

A korcsolyázás is olyasmi, amibe gyorsan bele lehet jönni akkor is, ha eddig még sosem próbáltad. Korcsolyát a legtöbb pályán bérelni is lehet mindenféle méretben, így ha nem nagyon akarsz költeni rá, kezdheted ezzel a koris pályafutásodat. Ha úgy érzed, neked való sport, bármikor beszerezhetsz egy pár korcsolyát. Ha többször is ki akarsz járni korizni egy évben, vagy minden évben tervezed, akkor is érdemes beszerezned, hiszed elkerülheted a bérléssel járó várakozást és a saját kori kényelmesebb is mint egy bérelt. 

Ugyanez működik egyébként sílécekkel, illetve snowboard deszkákkal is a legtöbb sípályán, bár ezen sportok esetében kicsit több ideig tart kideríteni, hogy meglesz-e a „kémia”.

Ami minden esetben fontos, az a megfelelő öltözék, hiszen hideg van, és az átázás is komoly problémát okozhat ezen a hőmérsékleten, így mindenképp szerezz be vízhatlan, bélelt ruhát. Ha pedig minden megvan, hajrá! Síelj, korcsolyázz, szánkózz egész nap vidáman, aztán lepődj csak meg, mennyire el tudsz ebben fáradni nap végére!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6714380814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása