A sportimádók blogja

Mit tesznek meg helyetted a fitness trackerek és mit nem?

2018/09/19. - írta: aktivsport

Napjainkban egyre elterjedtebbek a különféle sportórák vagy más néven fitness trackerek. De pontosan milyen segítséget nyújtanak ezek az edzésmunkád során, és melyek azok a területek, amelyekre kevés hatást gyakorol? Aktuális cikkünkből kiderül.

Tűpontos méréseket végeznek, és a motivációban is jók


A fitness trackerek legnagyobb előnye, hogy biometrikus méréseinek köszönhetően folyamatosan olyan adatokat közöl a felhasználóval, amelyek növelhetik az edzés hatásfokát. Emellett természetesen megoszthatóvá teszik a napi edzésmunkát, így jutalmazva az erőfeszítéseket, illetve motiválva ismerőseidet is arra, hogy kezdjenek el sportolni az egészséges élet reményében.A sportórák leggyakrabban a következő adatok mérését végzik el:

  • edzés során elégetett kalória
  • lépések száma
  • megtett emeletek száma
  • szívverés
  • pulzus
  • mozgással töltött percek

Ráadásul egy ilyen sportóra motivációs tekintetben is megállja a helyét, hiszen egyrészt folyamatosan láthatod, hogy az adott nap mennyit mozogtál, és mennyire lenne még szüksége a szervezetednek.

aktivsport_22_1.jpg

Ezeket viszont nem végzi el helyetted a sportórád


Nem mennek el helyetted mozogni. Ez triviális, mégis sokan azt gondolják, hogy pusztán attól, hogy megvásárolnak egy sportórát, egésszségesebbek lesznek. Az ilyen jellegű kiegészítők csak a jéghegy csúcsát jelentik. Ahhoz, hogy valóban elkezdődjön egy változás az életedben, tenned is kell érte.

Ha tehát jelenleg nem sportolsz, nem mozogsz rendszeresen, ne egy sportórát vásárolj magadnak, hanem olyan kellékeket, amelyek az alapvető dolgokhoz szükségesek. Például egy cipőt, néhány súlyzót, technikai pólót vagy egyéb fitneszkiegészítőket.

Mikor tanácsos sportórát venni?


Már többször is említettük, de újra elmondjuk: egy szokás kialakulásához megközelítőleg két hónap szükséges. Ha elkezdesz edzeni, és két hónapig tartani tudod magad az ütemtervedhez, és nem adod fel, akkor már érdemes lehet beszerezned egy sportórát, mert biztosan nem fogod időközben megunni.

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal, hogy ők is informálódhassanak a témában

Szólj hozzá!

Squash-tippek kezdőknek, avagy mire figyelj, ha fallabdázni szeretnél?

2018/09/07. - írta: aktivsport

A fallabda (vagy más néven squash) egyre népszerűbb sportnak minősül hazánkban is. Nem véletlenül, hiszen rendkívül jó edzés, ráadásul szórakoztató és pörgős játék is egyben. Aktuális cikkünkben azok számára szeretnénk tanácsokat adni, akik most szeretnének belevágni ebbe a remek sportba.

Mire kell figyelned az edzéssel kapcsolatban?


Kezdőként az a legfontosabb, hogy ne erőltesd túl magad, azonban azt az edzésmennyiséget mindenképpen végezd el, amely a fejlődésedhez szükséges. Ezt úgy tudod a legegyszerűbben elérni, ha hetente legalább két alkalommal eljársz edzeni, ha azonban bírsz hármat, még jobb.

Korábban már írtunk a bemelegítés és nyújtás fontosságáról, azonban tapasztalataink szerint ezt nem lehet elégszer és kellő mértékben hangsúlyozni. A napi edzésed során kövesd ezt a sorrendet: bemelegítés, koordinációs gyakorlatok, gyorsaságfejlesztés, erősítés, állóképesség-növelés, majd nyújtás.

Ha most kezdesz bele a sportágba - vagy egyáltalán az aktív testmozgásba -, akkor nem érdemes alkalmanként 60 percnél többet edzened, mert csak túlerőlteted az izmaid, ez pedig csak hátráltatni fog az edzésben. 

Érdemes kezdőként olyannal játszani aki már korábban játszott, el tudja mondani az alapokat, tud segíteni, hogy is kell fognod az ütőt, mire kell figyelned stb. Tapasztalunk szerint aki teniszezett már, annak nagy valószínűséggel a squash is tetszeni fog, és könnyebben sajátítja el az alapokat. 

aktivsport_27_2.jpg

Milyen felszerelésekre lesz szükséged?


Amennyiben abszolút kezdő vagy, azt javasoljuk, ne vásárolj azonnal ütőt és egyéb felszereléseket. Ugyanis egyáltalán nem garantált, hogy a squash-ban megtalálod azt, amit egy sportban keresel. Eleinte érdemes olyan felszereléseket venni, amelyeket más sportokhoz is használhatsz - pl. technikai ruházat, csuklószorító, sportzokni.

Eleinte tehát inkább béreld az ütőt, ami pár száz forintért a legtöbb squash terembe már elérhető, labdát pedig adnak. Az első alkalmakkor kék pöttyös labdát kérj, azzal lehet a legkönnyebben játszani.

Ha azonban néhány alkalmat követően megtetszik a sport, érdemes egy jó minőségű, strapabíró squash ütőt, valamint egyéb fallabda-kiegészítőket is beszerezned. Kezdőként egy alacsonyabb árkategóriás ütőt válassz, majd ha eleget játszottál tudni fogod, mikor érdemes lecserélned egy komolyabb ütőre.

Miért jó a squash?


A fallabda egy dinamikus, anaerob mozgást igénylő, remek állóképesség-fejlesztő sport, gyorsaságot, robbanékonyságot és jó technikai tudást igényel. Remek hatással van a szívre és érrendszerre, valamint az anyagcserére is. Nagy előnye továbbá, hogy energiaigénye nagy mértékben a testünkben tárolt szénhidrátokat emészti.

Ezenkívül akik szeretik ezt a sportot, azok tudják, hogy mivel a játékra figyelsz, ezért nagyon átmozgat, miközben csak a végén veszed észre mennyire fáradt is vagy. 

Ha további kérdésed van, írj nekünk bátran, ha pedig tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel, hogy gyorsan találj egy párt a fallabdázáshoz.

Szólj hozzá!

Pingpongasztal választás

2018/08/29. - írta: aktivsport

A pingpong itthon is népszerű, sokan imádják, még azok is, akik csak hobby szinten tudnak játszani. Ősszel is az egész család számára szórakoztató sport lehet.

Játszhatunk otthon, vagy akár klubbokban is, attól függően milyen szinten szeretnénk tartani. Ha szeretnénk egy pingpongasztalt vásárolni otthonra, akkor több szempontot is érdemes figyelembe vennünk, mielőtt megvásárolnánk a számunkra legmegfelelőbb pingpongasztalt. 

1280-484676590-four-international-friends-play-table-tennis.jpg

Manapság már rengeteg márkájú, színű asztal közül válogathatunk, és ha már asztalt vásárolunk akkor ütőre is szükségünk van, amiben szintén elég nagy a kínálat. 

A pingpongasztal talán legfontosabb szempontja, hogy rendelkezzen érvényes gyártói nyilatkozattal. 

Ezután vizsgáljuk meg, hogy hol szeretnénk az asztalt használni. 

A beltéri asztalok más pattanási tulajdonságokkal rendelkeznek, mint kültéri társaik, annak ellenére, hogy a szabványban foglalt kritériumokat a kültéri asztalok is teljesítik.

Több kérdést is kapunk arra vonatkozóan, hogy mi a helyzet akkor, ha beltéri asztalt szeretnének kültéren használni?

A beltéri asztalok kültéri használatakor az alábbiakat kell figyelembe venni:

- nem vízálló (pl. hőingadozás esetén a reggel harmat, vagy pára ugyanúgy végig folyhat a lapon, mint az eső)

- ha nem merevített az asztallap, akkor elvetemedhet a lap a meleg hatására

- a telet/nyirkos időt nem bírja ki egy olyan tárolóban, ami nem száraz

- beltéri medence mellé sem javasolt tenni

Sokan vesznek beltéri asztalt kültérre, ami nem probléma ha ezen kritériumoknak meg tudunk felelni. De ha probléma adna az asztallal, az garancia vesztéssel jár, mivel sajnos a gyártók ezt jól ismerik, és nem fogadják el ilyen esetben a reklamációt. 

Amennyiben nem megoldható, hogy temperált és száraz helyen tároljuk az asztalt, akkor inkább kültéri asztalt válasszon.

Ha eldöntötte milyen asztalt vásárolna, nézzen körül kínálatunkban: http://sponeta.hu

Szólj hozzá!

A pingpongról kicsit másképpen (4 érdekesség az asztalitenszről)

2018/08/22. - írta: aktivsport

Összegyűjtöttünk néhány érdekességet a pingpongról (és/vagy asztaliteniszről), melyeket valószínűleg te is szórakoztatónak találod majd, függetlenül attól, hogy kedveled-e a szóban forgó sportágat vagy sem.

Lássuk a négy - szerintünk - legérdekesebb tudnivalót a pingpongról!

1. A pingpong és az asztalitenisz valójában nem ugyanaz


Az Index sporttudomány rovatában megjelent részletes cikkből kiderül, hogy az asztalitenisz és a pingpong nem ugyanaz. A cikk összefoglalja, hogy az asztalitenisz az 1950-es évek végéig Ping Pong néven volt jelen a köztudatban, ekkor azonban megjelentek az úgynevezett szoftütők, ez pedig egyesek szerint befolyásolja a játék menetét is.

A Ping Pongban lassabbak a labdák, ezért egy-egy ütésváltás is hosszabb, ráadásul minden játékos ugyanolyan ütővel játszik, ezért az ütők közti különbség nem lehet befolyásoló tényező.

aktivsport_02_1.jpg

2. Lábbal is lehet pingpongozni


És most nem a lábteniszre gondolunk. A Teqball egy magyar találmány, és lényegében arról van szó, hogy egy pingpongasztalon focizunk - vagy inkább lábtengózunk. Az évekkel ezelőtt a Kickstarteren induló kezdeményezés ma már kiforrott, saját speciális asztallal és a sporthoz fejlesztett kiegészítőkkel és applikációkkal is rendelkezik.

3. Sörpong


A sörpong (vagy sörpingpong) egy mára közkedvelt ivójátékká nőtte ki magát. Évtizedekkel ezelőtt az amerikai egyetemisták kezdték el játszani, mára azonban világszerte űzik. A játék során az ellenfél sörrel megtöltött poharaiba kell juttatnod a labdát, ezt követően neki fel kell hajtania az adott pohár sört.

4. A pingponglabda nagyobb pusztításra képes, mint gondolnád


Valószínűleg te sem gondoltad, hogy egy apró, törékeny pingponglabda képes átlyukasztani egy ütőt - feltéve, hogy a hangsebességnél gyorsabban halad. Ha nem hiszed, nézd meg ezt a videót.

Ha esetleg te is ismersz néhány érdekességeket a pingpongról, oszd meg velünk hozzászólás formájában! Ha pedig tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!

Szólj hozzá!

A nyár a legtöbb gyerek kedvenc évszaka, de a felnőtteknek sincs okuk panaszra

2018/08/07. - írta: aktivsport

Jellemző, hogy télen a nyarat várjuk, nyáron a telet. A gyerekek számára a nyári időszaknak azonban van egy különleges előnye a télivel szemben, mégpedig a hosszú iskolai szünettel párosuló strandidő. Aktuális cikkünkben arról írunk, hogy teheted felejthetetlenné az idei nyarat gyermekeid számára.

1. Naptej - de milyet, mennyit és mikor?


A Benu gyógyszertár részletes cikkben fejti ki, mi alapján érdemes naptejet választanunk. Ezt alapul véve a következőkre kell odafigyelnünk:

- bőrtípus (4 bőrkategória létezik az egészen világostól a kreolig)
- faktorszám (ez azt jelöli, hogy adott naptej használatával mennyi időt tölthetünk a napon)
- fizikai vagy kémiai védelem (a fizikai a bőrön megtapadva veri vissza a sugarakat, a kémia a bőrbe való felszívódás után)
- állag és textúra (választhatunk napolajból, krémekből, naptejből, permetből és habból)
- vízállóság (a vízálló naptejet is újra kell kenni idővel, de alapvetően jobb a kisgyermekek számára)
kerülendő összetevők (Oxybenzone, benzalazin, benzofenon Octocrylene Octinoxate, Octyl-methoxycinnamate (OMC) Para-amino-benzoesav (PABA))

2. Játék mindenek felett


A gyerekek agya nem meglepő módon folyamatosan a játék körül forog. Nincs ez másképpen nyáron sem, amikor leggyakrabban különféle vízi játékokat és eszközöket szeretnének. A kínálat bőséges, választhatunk csónakok, gumimatracok, vízipisztolyok, labdák, horgászbotok és egyéb ötletes játék közül.

54980261_l.jpg

3. Amit a gyerekek imádnak: saját medence


Akik kertes házban lakok, azok számára nem jelent különösebb kihívást egy medence beszerzése. Korábban már írtunk egy kimerítő cikket arról, hogy milyen lehetőségeik vannak azoknak, akik medencét szeretnének, és melyik a legkifizetődőbb döntés.

Egy biztos, a gyerekek imádni fogják, bármilyen medencét választasz is, hiszen számukra nem a medence mérete vagy az úszás lehetősége fontos, hanem a pancsolásé, ami garantált egy műanyagfalu medencében is. Ha pedig extraként beszerzel néhányat a fent említett játékok közül, nyert ügyed van.

Szólj hozzá!

Ezekre a dolgokra mindenképpen szükséged lesz, ha tengerparti nyaralást tervezel a gyerekekkel

2018/07/31. - írta: aktivsport

A nyaralásra való felkészülés minden évben ugyanannyira izgalmas és várakozásokkal teli. Különösen igaz ez akkor, ha a teljes család útnak indul. Az évek során feltételezhetően már kitapasztaltad, mire van feltétlen szükséged egy tengerparti nyaralás során, de mi a helyzet a srácokkal? Az ő bőröndjüket is fel tudod tölteni hasznos dolgokkal?

1. Fő a biztonság


Sokan nem gondolnak prioritástként a karúszókra, pedig hidd el, hatalmas biztonságérzetet nyújt a szülők számára, ha a gyerek egy ilyen felszereléssel merészkedik a vízbe. Tévedés azt gondolni, hogy csak azoknak a srácoknak van szükségük karúszóra, akik nem tudnak úszni. Azok a gyerekek is nagy hasznát veszik a sportszernek, akik tudása még nem elég magabiztos ezen a téren.

Ráadásul ezzel a kiegészítővel a szülők is nyugodtan taníthatják a gyerekeket úszni. A felfújható karúszót lehet használni a tengerben, folyóban vagy klórozott vízben is. Két légkamrás, külön szelepekkel felszerelt, kényelmes és biztonságos használatú.

39202304_l.jpg

2. Védelem a nappal szemben


Mindenképpen gondoskodnod kell a gyerekek bőrének megfelelő naptejek és egyéb napsugárzástól védő krémek és spray-k beszerzéséről. Ezenfelül nem árt egy napernyőt vagy egy strandon felállítható sátrat is beszerezni, hogy a napszúrás se fenyegesse a családot.

3. A szem védelme


Mindegy, hogy milyen vízről beszélünk, a gyerekek szeme rendkívül érzékeny. Legyen szó éppen klórozott, sós vagy folyó vízről, nem tanácsos engedni, hogy a gyerek szemébe menjen, mert a gyulladástól kezdve a különféle fertőzésekig számos veszély leselkedik a gyerkőc szemeire.

Azt azonban hiába kéred egy gyerektől, hogy ne dugja víz alá a fejét - mintha a falnak beszélnél. Így tehát elengedhetetlen egy jó minőségű úszószemüveg beszerzése, mielőtt elindulnátok a nagy utazásra.

Ezek csak az alapkellékek. Ha további hasznos strandfelszereléseket keresnél, kínálatunkban garantáltan megtalálod.

Kellemes nyaralást kíván az egész család számára az Aktívsport!

Szólj hozzá!

4 érv a felfújható kajak mellett

2018/07/25. - írta: aktivsport

Javában tombol a nyár. Aki most azt mondja, legszívesebben nem egy kellemes vízparton tartózkodna, feltehetőleg nem saját akaratából tesz így. Legtöbbünknek a melegről azonnal a strand jut az eszébe, de nem mindenkinek.

A nyári hónapokban rengetegen ragadnak evezőlapátot, hogy szenvedélyüknek hódolhassanak. Akadnak azonban olyanok is, akik bár szívesen kajakoznának, mégsem tehetik, hiszen nincs kapacitásuk egész évben tárolni a csónakot, és az alkalmankénti bérlésben sem hisznek. Ha Te is ezekkel a problémákkal küzdesz, mondunk 4 jó érvet, amely egyértelműsíti, miért van szükséged egy felfújható kajakra.

1. Hordozható


Biztosan fel tudod idézni a méretes fémvázakat, amelyeken általában a merev műanyag kajakokat tárolják. Bizonyára tapasztaltad már - vagy el tudod képzelni, - mennyire körülményes lecipelni a csónakot a legközelebbi tóra vagy folyóra.

Ezt a kellemetlen képzetet most azonnal el is felejtheted. Helyette gondolj arra a kellemes képre, ahogyan egy könnyedén kezelhető kézi pumpával néhány perc alatt felfújod a hordozható kajakod, majd vízre dobod és evezel. A kiruccanás végén pedig egyszerűen leereszted a csónakot, és a következő szezonig abban a szekrényben tárolod, ahol eddig.

30171146_l.jpg

2. Pehelykönnyű


Aki ült már kajakban, tudja, aki még nem, sejtheti, eleinte mennyire nehéz irányban tartani a csónakot. Ebben vastagon benne van a műanyag kajakok súlya. Értelemszerűen, minél kisebb egy test tömege, annál egyszerűbb megváltoztatni a mozgási irányát.

Ha tehát most szeretnél megtanulni evezni, vagy egyszerűen szeretnél egy könnyebben írányítható csónakot, a felfújható kajak mindenképpen jó választás számodra.

3. Masszívak és rendkívül stabilak


Sokan azért nem ülnek csónakba, mert félnek attól, hogy vízbe borulás esetén a csónaktest maga alá temetné őket, így akadályozva a felszínre jutást. A felfújható kajakok rendkívül stabilak a vízen, de ha mégis felborulnának, könnyű súlyuknál fogva lényegesen egyszerűbb visszabillenteni őket.

4. Azonnal a tiéd lehet


Ahhoz, hogy legyen egy saját felfújható kajakod, semmi mást nem kell tenned, mint webshopunkon leadni a rendelésed, megvárni a futárt, vagy befáradnod valamelyik átvételi pontra.

Ha bármilyen kérdésed van a felfújható kajakokkal vagy egyéb sporteszközökkel kapcsolatban, keress minket bizalommal!

Szólj hozzá!

Honnan származik és hogyan kell játszani a nyár legnépszerűbb sportját, a strandfocit?

2018/07/19. - írta: aktivsport

A labdarúgás a világ talán legnépszerűbb sportja. Évente milliók követik a kontinenstornákat és a klubcsapatok bajnoki csörtéit. A nagyobb futballeseményeket teltházas stadionokban és köztereken, valamint vendéglátó helyeken kihelyezett kivetítőkön kísérik figyelemmel a drukkerek. Van azonban a focinak egy változata, mely lényegesen kisebb népszerűségnek örvend, nyáron azonban sokak számára nyújt feledhetetlen perceket, ez a strandlabdarúgás.

A strandfoci otthona


A strandfoci vagy Beach Soccer kiötléséért nem az anyasport, a futballt feltaláló angol nemzet dicsérhető. A strandlabdarúgást - nem meglepő módon - eredetileg Dél-Amerikában, a homokos tengerpartokban bővelkedő országokban találták ki.

41742454_l.jpg

A strandfoci szabályai


A strandfocit évtizedeikig kötetlen formában játszották. Ez azt jelenti, hogy hivatalosan lejegyzett szabályok nélkül, kvázi szájhagyományokra alapozva művelték a sportot. Ahhoz azonban, hogy a strandfocit versenyszerűen is lehessen űzni, a játékszabályok egységesítésére és hivatalos terjeszthetőségére volt szükség. Erre 1992-ben került sor.

Akkor ezeket a szabályokat foganatosították:


A 28 x 37 méteres pályát 40 cm vastagon felszórt, laza szerkeszetű homoknak kell fednie. A kapuk 5 méter szélesek és 2 méter magasak. A pályán csapatonként 3 mezőnyjátékos és egy kapus lehet, a teljes keret pedig maximum 11 főből állhat. A játék három 12 perces harmadra oszlik, a mérkőzéseket 2 játékvezető vezényeli.

A megítélt szabadrúgást a szabálytalanság elszenvedőjének kell elvégeznie, a kapus pedig nem állíthat sorfalat. A strandfociban a cipő használata tilos, a bokarögzítő használata azonban engedélyezett.

Irány a homok!


A strandfoci a nyári szezon egyik legnépszerűbb strandjátéka. A homokos talaj lehetővé teszi a látványos ollózások és vetődések bemutatását, így a szép mozdulatok elmaradhatatlan velejárói a játéknak.

Ha kedvet kaptál egy izgalmas és látványos mérkőzéshez, szerezz be egy strapabíró strandfocilabdát és irány a homokos vízpart!

Szólj hozzá!

3+1 tuti biztos tipp, hogyan védekezz a nap ellen

2018/07/11. - írta: aktivsport

A nap rendkívül fontos részét képezi a mindennapi életünknek. Létezése nélkül gyakorlatilag a földi élet is elképzelhetetlen. Az emberi test számára leginkább a D-vitamin miatt elengedhetetlen fontosságú, azonban akadnak káros hatásai is, ha nem gondoskodunk testünk megfelelő védelméről. Ebben szeretnénk most segíteni Neked.

1. Az évszaknak megfelelő étrend


Sokan azt gondolják, hogy a leégés ellen kizárólag felületi intézkedésekkel, például naptejjel védekezhetünk. Ez azonban tévedés. Az UV-sugarak által okozott problémákat antioxidáns-tartalmú ételek fogyasztásával is megelőzhetjük, legalábbis sokat segíthetünk a bőrünknek a védekezésben. 

Ilyenek lehetnek a különböző trópusi gyümölcsök, például a mangó, az avokádó, a gránátalma, sőt a zöld tea is megfelelő ebben a tekintetben. Érdemes tehát ezeket fogyasztanod, és mellé C- valamint, valamint E-vitamint is, ezek ugyanis a sok jótékony hatásuk mellett bőrvédő hatásúak is.

Pl. napi 2,5 dl sárgarépalé 4 hét elteltével feltornázhatja természetes fényvédő faktorunkat, de hasonló hatást érhetünk el napi 1 ek. sűrített paradicsommal is.

2. Védőruha, napszemüveg, napolaj


Ezeket nyugodtan nevezhetjük a leégés ellen harcoló három testőrnek is, hiszen náluk hatékonyabb védelmet semmi sem nyújt az UV-sugarakkal szemben. Egy széles karimájú kalap, valamint egy napszemüveg a fejünket és a szemünket is megvédő a káros sugaraktól.

A napolaj még a kritikus órákban is képes védelmet nyújtani, bár fontos megjegyeznünk, hogy a ruházattal ellentétben az ilyen készítményeknek az idő múlásával folyamatosan csökken a védelmi faktora, tehát érdemes új krémet vásárolni. 

A naptejet 2 óránként, illetve fürdőzést, kifejezett izzadást követően a fényvédőket újra fel kell kenni. 

43151374_l.jpg

3. Az éltető víz


A napi fogyasztandó vízmennyiség mértéke nagyban függ a testsúlyodtól, hiszen a nagyobb test több folyadékot igényel. Egy 70 kilós embernek átlagosan napi 3,3 liter vizet kell fogyasztani, és 10 kilónként 4 dl-t hozzáadnia vagy elvennie. Ha ráadásul edzel is, akkor napi 30 perc edzésenként tovább 0,3 dl-t adj hozzá a mennyiséghez.

Érdemes buborékmentes vizet fogyasztani, valamint a strandon több folyadékot is bevinni. 

4. Napellenzős medence


Gondolj bele, milyen üdítő lehet a nap jelentős részét egy medencében, napellenző felett tölteni. Nyilván nem gondoljuk teljesen komolyan, hogy egy egész nyarat ki lehet így húzni, de az kétségtelen, hogy az otthon töltött nyári napok lényegesen kellemesebbé tehetők egy ilyen medence és napellenző beszerzésével.

Szólj hozzá!

Fújjatok a nyaralásra, (3 felfújható eszköz, amitől jobb lesz a nyarad)

2018/06/27. - írta: aktivsport

A nyaralások már valakinél el is kezdődtek, de az emberek többsége még keresi a megfelelő utazást, szállást, vagy a nyaralás kiegészítőit. A kempingezéstől, az evezésen át, egészen a strandolásig elképesztő mennyiségű opciód van a kikapcsolódásra nyáron. Mindössze néhány kiegészítőre van szükséged, hogy a kikapcsolódás valóban szórakoztató és ne nyűgös legyen.

1. Felfújható párnák és matracok


Ha imádod a természetet, és számodra kikapcsolódást jelent, hogy minél több időt tölts a szabadban, feltehetőleg mindent megadnál egy kiadós, élménydús túráért a hegyekben. Ez viszonylag egyszerűen kivitelezhető, csupán egy sátorra, és egy hálózsákra van szükséged.

A kényelmi faktort pedig egy felfújható párna és egy felfújható matrac beszerzésével maximalizálhatod. Hidd el, nagyon sokat jelent majd, amikor másnap nem fájó háttal és beállt nyakkal ébredsz, köszönhetően a kényelmes matracoknak és párnáknak.

Van már kifejezetten kempingezéshez ajánlott felfújható szék is, amelyet matraccá is alakíthatsz. 

11507751_l.jpg

2. Kajakra fel kéne fújnod egy csónakot


Korábban már írtunk egy cikket az evezés pozitív élettani hatásairól. Nyáron természetesen a szabadban való evezést ajánljuk, egy saját csónak azonban túl sokba kerülne. Vagy mégsem?

Az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a felfújható kajakok. Ezek ugyanis nemcsak olcsóbbak, mint a fémből készült társaik, hanem praktikusabban és kényelmesebben is tárolhatók, így a téli időszakban nem foglal helyet a garázsban, és a nyaralás alkalmával sem lesz problémás az utaztatása.

Persze azért ennek is vannak hátrányai, például a nagyon sekély vizekre nem ajánlott de ez csak egy negatívum a sok pozitívuma mellett, amelyek remek szórakozást jelentenek az egész család számára!

Ha érdekel itt egy szuper videót is találsz hozzá, hogy használják az Intex egyik kajakját: https://youtu.be/ysxFOZH6_Hw

3. Légy a hullámok királya


Vagy királynője. Oké, ez némileg túlzás, egy felfújható szörfdeszka ugyanis nem éppen arra lett tervezve, hogy az ausztrál hullámokat meglovagolhasd vele. Önmagában azonban egy rendkívül ötletes, praktikus és kényelmes vízi játékszer, amellyel nemcsak Te, de a teljes család is remekül szórakozhat majd.

Ez az eszköz gyakorlatilag a gumimatracok és a szörfdeszkák funkcióit látják el, ráadásul egyszerre. A felfújható kajakokhoz hasonlóan a deszkáknál is hatalmas előny, hogy a tárolásuk és szállításuk pofonegyszerű, könnyedén felfújhatod vagy leeresztheted ahol csak akarod. 

Szólj hozzá!